Început în vara anului trecut, proiectul de retehnologizare a sistemului hidroenergetic de pe Bârzava Superioară a fost finalizat conform graficului de către TMK Hydroenergy Power. Modernizarea a vizat opt sectoare majore, valoarea proiectului ajungând la zeci de milioane de euro.
Ampla modernizare a sistemului hidroenergetic de pe Bârzava Superioară a fost necesară din cauza gradului accentuat de uzură fizică şi morală a echipamentelor iniţiale ale microhidrocentralelor şi a impactului negativ asupra mediului pe care acestea îl prezentau. „Proiectul a fost realizat în baza unui contract la cheie cu o companie cehă de profil, cu experienţă semnificativă în domeniu. Execuţia efectivă a lucrărilor a început în luna iulie 2012, în baza Autorizaţiilor de Construire obţinute, cu dezasamblarea vechilor utilaje. Precizăm că pe tot parcursul proiectului de retehnologizare producţia de energie hidro a fost stopată”, a precizat Angelica Barbu, din cadrul departamentului Relaţii Publice.
Retehnologizarea a vizat 8 sectoare majore: CHE Grebla, CHE Crăinicel I,CHE Crăinicel II, CHE Breazova, Canale de aducţiune, Stația de Pompe Timiș Trei Ape, Staţia electrică 6/35/110 kV Grebla și LEA 35 kV din amenajare, ultima fiind Racordarea la reţeaua electrică de distribuţie de 110kV. „În paralel cu retehnologizarea sistemului hidroenergetic, echipa TMK Hydroenergy Power a derulat lucrări de mentenanţă şi modernizare a sistemului, confruntându-se cu reale provocări ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a gradului ridicat de uzură tehnică şi morală a echipamentelor existente”, a adăugat reprezentanta PR.
Proiectul de anvergură care depăşeşte 30 de milioane de euro a vizat, de-a lungul timpului, dezasamblarea vechilor utilaje; realizarea lucrărilor de construcţii necesare asamblării noilor echipamente; instalarea noilor echipamente; testarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor noi. Cele din urmă, montate în patru microhidrocentrale (Grebla, Crainicel I, Crainicel II si Breazova), îndeplinesc criterii înalte de performanţă şi includ turbine, generatoare, module GIS şi transformatoare, celule electrice şi dulapuri de automatizare, echipamente automate de curăţare a apei, fiind produse de companii cu experienţă în domeniu din Germania, Italia şi Norvergia.
Timișorenii au un acces facil la abonamentele de parcare Timpark, în această perioadă specială. Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara – Timpark urează...
Cu tramvaiul, dintr-un capăt în celălalt al Reșiței, în 30 de minute
Parcuri și spații verzi din Lugoj, modernizate cu bani europeni
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281