Cadouri din Luxemburg pentru nevoiași!

Unul dintre cele mai mari proiecte desfăşurate vreodată în Bocşa a fost concretizat pentru a patra oară. Autorităţile bocşene şi un grup de voluntari au străbătut cartierele localităţii pentru a le oferi sărmanilor diverse pachete în apropierea Crăciunului.

Cu ajutorul Fundaţiei „Triumph des Herzens” din Luxemburg, reprezentanţii Fundaţiei „Triumful inimii” din Bocşa, împreună cu 50 de voluntari, dar şi cu primarul Eugen Cismăneanţu, au reuşit să aducă bucurie în sufletele oamenilor cu probleme sociale din oraş. După ce au identificat 2.800 de familii nevoiaşe, edilul-şef şi soţia sa Dana, preşedinta fundaţiei bocşene, le-au făcut o vizită localnicilor pentru a le dona ajutoarele primite din străinătate, ce-i drept, fiecare pachet cu conţinut consistent şi diferit.

Am mers în toate cartierele orașului nostru să oferim cutiile familiilor vulnerabile din punct de vedere social. Acestea conțin, printre altele, câte un pachet de cafea, bomboane, ciocolată, cozonac de Crăciun, zahăr, orez, făină, multivitamine, dulciuri pentru cei mici, dar şi surprize. Fiecare în parte va descoperi că are în plus ceva diferit. Străzile pe care le-am avut în vizor sunt Bucegi, Ceahlău, Tineretului, Aleea Școlii, Autogării, Funicularului, dar în special zonele de cămine și garsoniere”, a declarat pentru Express de Banat Dana Cismăneanţu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Iniţiativa a fost apreciată de cetăţeni, aceștia mulţumindu-le cu lacrimi în ochi organizatorilor. „Sunt bucuroasă pentru ceea ce am primit fiindcă sunt foarte necăjită. Am doar 350 de lei pensia şi numai cu ajutorul celui de sus mă pot descurca. Mulțumesc din tot sufletul pentru acest cadou”, a precizat emoţionată o localnică. „Am primit o cutie cadou, nu ştiu exact ce este în ea, dar sunt foarte bucuros. Cu pensia pe care o am mă descurc foarte greu, abia trăiesc de pe o zi pe alta. E un gest frumos din partea primăriei şi a fundaţiei, mai ales acum, înainte de Crăciun”, a spus un bocşean.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157638732821055″]

Conducerea administraţiei locale susţine că 2013 este al patrulea an în care se desfăşoară proiectul şi că toate familiile care se luptă cu problemele sociale au fost identificate cu ajutorul voluntarilor fundaţiei din Bocşa. „Le mulțumesc organizatorilor Fundaţiei „Triumph des Herzens” din Luxemburg pentru că se îngrijesc de aceste pachete care sunt destul de consistente și aduc un gram de bucurie la foarte multe persoane din Bocșa. La rândul său, Fundația „Triumful inimii” din oraşul nostru a încercat să introducă și voluntariatul în această activitate, pentru a sprijini şi ei părţile acestea bune şi pentru a cunoaște situația reală a orașului. Prin aportul tinerilor au fost identificate cele 2.800 de familii nevoiaşe din Bocşa, iar bucuria sărmanilor chiar s-a văzut”, a declarat primarul Eugen Cismăneanţu.

Echipaţi cu veste personalizate şi multă voie bună, voluntarii s-au perindat prin toate cartierele Bocşei pentru a face un gest de caritate, iar munca lor nu a fost în zadar. „Consider că întotdeauna este bine să ajuţi oamenii, mai ales să le faci un bine în pragul sărbătorilor. Ţin să cred că încă există voluntariat în România, astfel că, decât să stăm acasă în fața calculatorului, mai bine facem o faptă bună. În Bocşa ne-am dat silinţa şi ne bucurăm”, a fost părerea unei tinere din cadrul fundaţiei.

banner 970 x 250