Sistemul de termoficare din Timișoara, resuscitat cu orice preț! Primăria cheltuie peste 70.000 de euro pentru o strategie de modernizare

colterm a primit bani de la primaria timisoara

Primăria Timișoara este dispusă să ofere peste 70.000 de euro unei firme pentru a întocmi o Strategie de alimentare cu energie termică a orașului. Concret, municipalitatea caută soluții pentru modernizarea sistemului de încălzire, dar și în vederea pregătirii unor proiecte de investiții.

Deși Colterm se află în insolvență, din cauza problemelor uriașe cu care se confruntă, Primăria Timișoara nu vrea să renunțe la sistemul de termoficare al orașului. Astfel, la sfârșitul acestui an, municipalitatea timișoreană a lansat o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să realizeze o Strategie de alimentare cu energie termică.

Serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Timișoara trebuie menținut și dezvoltat, întrucât acesta poate asigura energie termică pentru sectorul rezidențial/non-rezidențial în condiții de siguranță, eficiență energetică și performanță economică ridicată, având totodată un impact pozitiv asupra protecției și conservării mediului ambiant prin controlul strict al emisiilor poluante. Scopul elaborării strategiei este de a identifica și prioritiza necesitățile investiționale, astfel încât să respecte conformarea cu politicile naționale și europene în domeniul energiei și mediului, luând în considerare suportabilitatea investițiilor de către populație și capacitatea locală de implementare a proiectului. Strategia va reprezenta documentul suport pentru justificarea necesității finanțării investițiilor pentru retehnologizarea/modernizarea/reabilitarea sistemului de alimentare cu energie termică din municipiul Timișoara”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Concret, Primăria Timișoara vrea ca această strategie de alimentare cu energie termică să includă soluții tehnice și economice pentru modernizarea sistemului de încălzire, precum și proiecte de investiții până în 2026 și studii pentru continuarea investițiilor după acest an.

Totul cu scopul „reducerii pierderilor de energie termică pe rețelele de transport și distribuție a energiei termice și tranziția spre sistem de încălzire centralizată de generația 4 cu utilizarea surselor de energie regenerabile; – reducerii impactului deșeurilor municipale din Timișoara asupra mediului și valorificarea energetică a combustibililor alternativi; – înlocuirii capacităților pe cărbune din SACET Timișoara cu capacități pe gaz natural pentru reducerea emisiilor de CO2”, mai aflăm din anunțul de participare la licitație.

Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 70.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 08 februarie 2022, la ora 15.00.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/