Noul acoperiș al Liceului Iris din Timișoara, aproape gata la 3 ani de la semnarea contractului!

iris 1 bun

Constructorul ce reabilitează clădirea care găzduiește Liceul Teoretic „Iris” din Timișoara avansează cu lucrările. Acum, muncitorii lucrează la montajul structurii metalice a acoperișului, cea mai amplă parte din lucrarea de consolidare a imobilului. 

În luna ianuarie a anului următor, constructorul și-a luat angajamentul că încheie lucrările la structura metalică a acoperișului, lucrările la două săli de clasă și turnarea șapelor.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea liceului a fost semnat la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2019, iar lucrările efective au debutat în toamna aceluiași an. Investiția are și o componentă care vizează utilizarea surselor regenerabile de energie, prin amplasarea de panouri fotovoltaice și solare, pentru încălzire și răcire, prepararea apei calde de consum și energie electrică. În urma investiției, aproximativ 32% din consumul de energie primară ar urma să fie realizat prin utilizarea surselor regenerabile.

iris 2 bun

Valoarea totală a proiectului este de 7,7 milioane de lei, din care 5,8 este finanțare nerambursabilă UE, iar restul – contribuția CJ Timiș. Conform noului grafic de execuție, lucrările ar trebui să fie gata în ianuarie 2023.

La „Iris” învață peste 200 de elevi cu deficiențe de vedere, elevi cu autism, cu Sindrom Down și deficiențe locomotorii.