Sistemul de parcare din centrul Timișoarei, bătut în cuie! Robu promite parcări subterane în cartierele de blocuri

Primarul Nicolae Robu spune că menține deocamdată sistemul cu abonamente de parcare pentru zona centrală a Timișoarei, deși ar fi dorit să le desființeze. Liberalul și-a dat seama că nu are alternative pentru cei care lucrează sau domiciliază în zona 0 a orașului. În schimb, despre parcări, Robu e foarte entuziasmat că va rezolva problema în cartierele de blocuri, cu parcări subterane cu jardiniere. 

Deocamdată, pentru a scăpa de aglomerația de mașini din zona înconjurată de Inelul I al orașului, primarul spune că îmbunătățeşte serviciile de transport în comun, astfel încât timișorenii să renunțe la mersul cu automobilul propriu. „Am decis să continuăm pe Timpark și să nu scoatem abonamentele pe zona centrală, unde era varianta să le scoatem. Am făcut un sondaj pe Facebook și majoritatea au decis să scoatem abonamentele din zona centrală. Nu am găsit soluții să facem lucrul acesta brusc și, pentru a găsi alternative pentru cei care vin la lucru în zona centrală, vom continua cu îmbunătățirea condițiilor de transport public”, a spus primarul, care precizează că vor continua atât angajările de șoferi și vatmani, cât și achizițiile de mijloace de transport moderne.

Parcări cu flori în cartiere

Pentru mașinile din cartiere, și acestea tot mai numeroase în ultimii ani, edilul spune că a găsit o soluție practică și estetică. „Am convenit la solicitarea proiectantului ca primul nivel să fie la 1,20-1,50 metri sub nivelul solului. Asta are avantaje și dezavantaje, dar am acceptat propunerea arhitectului întrucât m-a asigurat că nu sunt probleme cu scurgerea apelor, astfel încât să fie necesar să fie amenajate pompe, întrucât canalul colector este mult mai jos. Astfel, între blocuri apare o construcție mai joasă, peste care omul are vizibilitate. Apare acest mare avantaj. Vom pune jardiniere, vom face ceva foarte frumos!”, promite Robu.

Sursă foto: ziarelive.ro