Sistarea colectării gunoiului la Moldova Nouă devine realitate! Primarul Torma caută soluții

În urma votului negativ dat de aleșii locali de la Moldova Nouă, în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta a Consiliului Local, cu privire la mărirea taxelor percepute de operatorul de salubritate SC IONELA SRL pe raza orașului, încetarea activității de colectare a deșeurilor devine o certitudine!

Prin intermediul unei adrese înregistrată astăzi, 25 aprilie, de către SC IONELA SRL la Primăria Moldova Nouă, operatorul de salubritate anunță că din data de 2 mai 2019 se sistează activitatea de colectare a deșeurilor în orașul de la malul Dunării, „până la soluționarea situației”.

CITEȘTE ȘI: IONELA SRL sistează activitatea de colectare a gunoiului la Moldova Nouă! De Paște sau imediat după!

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pus în fața unei asemenea situații, edilul Adrian Torma se vede nevoit să le comunice cetățenilor următoarele: „În calitate de primar al orașului Moldova Nouă, sunt pus în fața unei situații inedite, cum orașul Moldova Nouă nu a mai avut niciodată, și anume faptul că operatorul de salubritate de pe raza orașului Moldova Nouă, SC IONELA SRL, ne-a anunțat astăzi că va sista activitatea până la soluționarea solicitării către noi de majorare a prețului, preț care nu a fost aprobat de către Consiliul Local, în ședința ordinară din data de 24.04.2019. Împreună cu echipa din Primărie am început procedura legală aflată la îndemână, prin convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, și vă voi ține la curent cu toți pașii pe care trebuie noi să-i realizăm ca orașul Moldova Nouă să poată respecta condițiile de mediu în urma acestei situații de criză. Vă asigur că ne vom prevala de toate pârghiile legale și vom face tot ce ține de administrația publică locală ca orașul Moldova Nouă să nu întâmpine situații neplăcute din cauza acestei sistări, dar vă rugăm să fiți alături de noi și la toate solicitările pe care le vom înainta către dumneavoastră, să avem o reacție pozitivă și să menținem orașul curat”.

Așadar, o primă acțiune în cazul acestei probleme o reprezintă convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Întâlnirea va avea loc mâine, 26 aprilie 2019, la Casa de Cultură Moldova Nouă, încăpând cu ora 11:00.

banner 970 x 250