IONELA SRL sistează activitatea de colectare a gunoiului la Moldova Nouă! De Paște sau imediat după!

Operatorul de salubritate SC IONELA SRL Moldova Nouă ia în calcul sistarea activității de precolectare, colectare, transport și depozitare a deșeurilor municipale, inclusiv a deșeurilor toxice periculoase din deșeurile menajere, pe raza orașului Moldova Nouă, după ce în urma ședinței ordinare a Consiliului Local, politicienii de la malul Dunării au refuzat, din nou, să voteze pentru mărirea prețului la gunoi.

Toți cei 16 consilieri prezenți la ultima ședință ordinară a Consiliului Local au votat împotriva măririi prețului la salubritate, adică împotriva unei măriri de la 8,27 lei la 11,80 lei – preț pe care ar trebui să-l achite, lunar, persoanele fizice, în timp ce creșterea în cazul agenților economici și a instituțiilor publice ar fi urmat să fie de la 145 lei, inclusiv TVA, la 159,40 lei, inclusiv TVA.

La începutul lunii martie a acestui an, reprezentanții tuturor partidelor din Consiliul Local au stat la masa negocierilor cu reprezentanții operatorului de salubritate, urmând ca prețul stabilit pentru persoanele fizice să fie de 9,30 lei (preț câștigat de operator la licitație), iar pentru persoanele juridice să fie acceptată suma de 159,40 lei. Astăzi, SC IONELA SRL Moldova Nouă a pus pe masă consilierilor propunerea inițială de mărire, adică de la 8,27 lei la 11,80 lei pentru persoanele fizice și de la 145 lei la 159,40 lei pentru persoanele juridice.

celtic transilvania 1000x100px

Printre motivele enumerate de operatorul de salubritate, care cere mărirea prețului la gunoi, se numără: taxa de mediu impusă de Guvern, mărirea salariilor începând cu 2019, dar și faptul că, la momentul actual, firma se află în deficit.

Invocând că este un om al cifrelor, primarul Adrian Torma le-a replicat reprezentanților SC IONELA SRL că situația nu este chiar cea prezentată de ei, afirmând: „Vin din lumea cifrelor și sunt comerciant! Am pus cu voi, pe de-o parte, cifrele pe care le încasați și cifrele pe care le plătiți și există o matematică, aici, cu plus, nu cu minus! Da? Nu trebuie adus argumentul ăsta pentru că, dacă trebuie, vă solicit să-mi puneți la dispoziție, doar pentru activitatea de colectare a gunoiului, care sunt cheltuielile și care sunt veniturile și abia atunci putem vedea, real, dacă ceea ce voi ne solicitați stă în picioare”.
Dacă în cadrul ședinței, consilierul PNL Andrei Gheorghe le-a spus celor de la SC IONELA SRL că nu le va putea explica oamenilor o creștere a taxei pentru gunoi, consilierul Angelco Ilici (PNL) și viceprimarul Adrian Moiseș și-au arătat nemulțumirea că s-a revenit la prețul inițial cerut de operator pentru persoanele fizice, neținându-se cont că la discuțiile din luna martie s-a stabilit ca prețul perceput persoanelor fizice să crească de la 8,27 de lei la doar 9,30 lei, adică prețul câștigat de operator la licitație.
Contactați de redactorul expressdebanat.ro, reprezentanții SC IONELA SRL anunță: „În urma votului negativ dat de consilieri, luăm în calcul posibilitatea sistării activității de colectare pe raza orașului Moldova Nouă, însă nu am hotărât încă data exactă de punere în aplicare a acestei hotărâri”.