Singurul medic din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, dat afară de liberali!

diaconesc caius

S-a făcut voia președintelui Romeo Dunca: consilierii județeni PNL au votat astăzi revocarea medicului diabetolog Caius Diaconescu (PRO-România) din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, iar în locul acestuia a fost numit un liberal.

Viorel Bașag este liberalul care, începând de mâine, îi ia locul medicului Caius Diaconescu în Consiliul de Administrație al celei mai mari unități medicale din județ. Propunerea de înlocuire a fostului director medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița îi aparține președintelui Romeo Dunca, pe motiv că, prin funcția deținută, Caius Diaconescu vine în contradicție atât cu calitatea de consilier județean, cât și cu cea de medic, angajat al Spitalului Județean.

„Motivul schimbării medicului este că avem și așa suficiente probleme cu suspiciunile de incompatibilități, cu suspiciuni de conflicte de interese, și haideți să-i ușurăm viața acestui medic foarte bun, foarte apreciat, și să-l scoatem din circul acesta la care este forțat să participe de fiecare dată când doamna (managerul Spitalului Județean, Alina Stancovici -n.r.) mai scrie câte o epistolă, în care recunoaște niște lucruri și rămân chiar uimit să aflu lucruri noi, și ați văzut, a murit Kennedy, și America a mers mai departe. Nu o să stăm noi acum într-un om sau în altul. Eu cred că aceasta nu-i o problemă. Poate fi, desigur, un motiv continuu de spectacol, dar s-a votat și gata!”, și-a argumentat decizia președintele CJ, Romeo Dunca.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Doctorul Diaconescu spune că motivul demiterii sale este cu totul altul, și nu starea de incompatibilitate de care vorbește Romeo Dunca. „Comentariile sunt de prisos: jegul, mizeria sunt mult prea mari! Nu ai ce comenta la mizerie! Într-adevăr, nu este nimeni de neînlocuit, dar să scoți singurul medic din comisie, cel care trăiește acolo, simte spitalul la firul ierbii, și să pui pe cineva care vine din afară… Nu că mă interesează asta, dar trebuie să fie un motiv întemeiat. Am greșit, am făcut ceea ce nu trebuia, dar nu așa, că e mai bine să plece, să stea la pacienți. Eu am fost doar pionul, pentru că eu am fost sacrificat pentru doamna manager, și următoarea care va pica va fi Alina Stancovici. Deci, eu sunt victimă colaterală, dar asta este, eu înțeleg! E politică, iar în politică totul se negociază! Mi-am dat demisia și din Comisia de Etică, astăzi am sunat, nu mai vreau să am nicio legătură cu ei! Rămân aici, la Staționarul II, la Diabet, și atât. În rest, nu mă mai ocup de nimic în spital. Nu mă mai interesează! Să-și pună oamenii lor peste tot, el și Nelu Popa, că ei sunt frați! Vine alt director, să facă, să-i dea bani. Eu ajut pe toată lumea, dar nu în modul acesta!”, a comentat, pentru Express de Banat, medicul Caius Diaconescu.

banner 970 x 250