Agenți de pază și securitate, găsiți băuți la locul de muncă!

agenti securitate

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, ai Poliției Municipiului Reșița și ai Poliției Municipiului Caransebeș au desfășurat acțiuni în Reșița și Caransebeș, în cadrul cărora au verificat modul în care agenții de securitate organizează și execută serviciul de pază.

Polițiștii au verificat 52 de obiective și un număr de 75 de agenți de securitate, urmărindu-se „existența planului de pază avizat, respectarea consemnului general și particular, folosirea personalului de pază calificat și atestat, dotarea personalului cu uniformă, însemne distinctive și mijloace de autoapărare, cât și folosirea de documentele și registre specifice, respectarea timpilor legali de intervenție în cazul unei alarme – 15 minute în mediul urban și 30 minute în mediul rural – la obiectivele conectate la un dispecerat de monitorizare și intervenție.”, menționează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În ceea ce privește verificarea agenților de securitate, s-a urmărit modul în care aceștia cunosc și respectă îndatoririle ce le revin, având în vedere că sunt direct răspunzători pentru paza și integritatea obiectivelor, bunurilor și valorilor încredințate, precum și cu privire la obligația de a nu se prezenta la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici de a consuma astfel de băuturi în timpul programului de lucru.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru, la testările alcooltest, cinci agenți de securitate au fost depistați sub influența băuturilor alcoolice. „În urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, cinci sancțiuni aplicate agenților de securitate depistați sub influența băuturilor alcoolice și 15 aplicate pentru nepurtarea uniformei și a însemnelor distinctive. Astfel de acțiuni și controale continuă și în perioada următoare pe raza întregului județ.”, mai spune Alina Boeru.

banner 970 x 250