Făcut praf în Oțelu Roșu, Beșliu a redus pedeapsa dictată de președintele Dunca!

besliu

Liberalii din Consiliul Județean Caraș-Severin se joacă în continuare cu banii pe care trebuie să-i împartă primăriilor! Peste noapte și-au dat seama că nu mai sunt în conflict de interese, dar și că la precedenta ședință au votat, după voia președintelui, împotriva intereselor comunităților pe care ar trebui să le reprezinte!

Romeo Dunca demonstrează pe zi ce trece tot mai mult că a preluat puterea în PNL Caraș-Severin, când acesta dă cu pumnul în masă toți ceilalți conformându-se. Trecerea amendamentului lui Marius Beșliu de astăzi a fost doar o regie ieftină, pentru a-i mai repara acestuia imaginea șifonată. Șifonată după ce, la precedenta ședință, votase cu ochii închiși reducerea cu 60 la sută a sumei direcționate orașului în care locuiește. Că așa a vrut Romeo Dunca! Așa s-a gândit președintele județului să-l sancționeze pe primarul Luca Mălăiescu pentru că are gura mare. În realitate, nu l-ar fi sancționat pe Mălăiescu, ci pe locuitorii orașului Oțelu Roșu.

Romeo Dunca, om de mare cuvânt, a venit astăzi în plen cu propunerea de repartizare a sumelor corespunzătoare cotei de 6 la sută din impozitul pe venit care cuprindea sancțiunea pentru orașul de pe Valea Bistrei. De la 1.000.000 de lei, cât avea alocat inițial, Oțelu Roșu urma să primească doar 400.000. Opoziția era convinsă că nu poate trece de vot o astfel de variantă și asta pentru că liberalii, cel puțin teoretic, n-ar fi avut numărul de voturi necesar. Asta deoarece Agenția Națională de Integritate nu-i scosese de sub incidența legii care pedepsește conflictul de interese pe mai mulți dintre consilierii județeni PNL. În mod surprinzător, doar Ghiță Sporea a refuzat să participe la vot dintre ei, astfel că s-a făcut voința lui Romeo Dunca. Aleșii PNL au ridicat mâna la ordinul președintelui. Cu un amendament. Al consilierului județean liberal de la Oțelu Roșu. Făcut praf de oamenii din propriul oraș, Marius Beșliu a încercat să-și reabiliteze imaginea după ce acceptase cu nonșalanță ca urbea de pe Bistra să fie ultimul oraș din Caraș-Severin, retrogradată sub pretențiile multor comune. A propus ca 200.000 de lei să fie tăiați Reșiței și să intre în conturile Primăriei Oțelu Roșu. Cum toți liberalii au fost de acord, sancțiunea dictată de Romeo Dunca a fost redusă, de la 600.000 de lei la 400.000 de lei.

Reșiței îi revin astfel 2,75 milioane lei, Caransebeșului 1,53 milioane, Aninei, Băilor Herculane, Bocșei, Oraviței și orașului Moldova Nouă sume aproximativ egale, puțin peste 1 milion, iar Oțelului Roșu 600.000. Consilierii opoziției din CJ nu au participat la vot, atrăgând atenția că hotărârea va fi lovită de nulitate din cauza conflictului de interese în care s-ar afla mai mulți liberali. În joc ar putea intra acum Ioan Dragomir, prefectul de Caraș-Severin! Și chiar instanțele de contencios administrativ!

banner 970 x 250