Sindicaliștii din Primăria Timișoara doresc dezbatere publică pe marginea noii organigrame. Municipalitatea refuză

Noua organigramă a Primăriei Timișoara ar urma să fie supusă votului în plenul de astăzi al consiliului local, însă sindicaliștii din instituție au solicitat retragerea proiectului, pe motiv că nu au fost consultați, și organizarea unei dezbateri publice, lucru pe care municipalitatea nu dorește să-l facă.

Dominic Fritz a prezentat noua organigramă a Primăriei Timișoara în cadrul unei conferințe de presă organizată vineri. Printre cele mai importante prevederi se numără reducerea structurilor de la 27 la 17, desființarea a 80 de posturi, dintre care zece de conducere, dar și înființarea posturilor de manager de cartier și de grădinar-șef al orașului.

Dominic Fritz a recunoscut încă de vineri că nu s-a consultat cu sindicatul din instituție pe marginea acestui subiect, afirmând că „este prerogativa primarului” să propună o nouă organigramă.

leader board 728 x 90 px

Între timp, Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Municipiului Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara a trimis o adresă instituției prin care solicită retragerea proiectului de hotărâre cu privire la aprobarea noii organigrame și organizarea unei dezbateri publice.

Menționăm că sindicatul n-a fost consultat cu privire la acest proiect de hotărâre și domnul primar are posibilitatea, de fapt obligația, ca urmare a solicitării noastre, să retragă acest proiect de hotărâre de pe ordinea ședinței de consiliu și să organizeze o dezbatere, unde să participe toți cei interesați de acest proiect de hotărâre.”, a declarat juristul Tiberiu Negrei, președintele sindicatului.

Pe de altă parte, Primăria Timișoara a anunțat că nu va organiza nicio dezbatere publică pe marginea acestui subiect.

Dezbaterile publice se organizează în cazul în care există propuneri de acte normative (cu caracter general). Mai exact, propuneri care au impact asupra întregului oraș. Hotărârea referitoare la organigramă nu este un act normativ, ci este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului funcțional al primarului. Și are aplicabilitate doar asupra personalului din primărie.”, au informat reprezentanții Primăriei Timișoara.