Simularea Parlamentului European și distracție la săniuș pe marea înghețată

po 1000x100px (3)

Cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului strategic YourEP a avut loc în data de 8 martie în orașul Pitea din Suedia. S-au discutat pașii pentru pregătirea tinerilor implicați în proiect în vederea vizitei pe care aceștia o vor face la Parlamentul European de la Strasbourg în perioada 29 mai – 3 iunie.

O întâlnire similară a avut loc în luna noiembrie 2017, la Bruxelles. Majoritatea participanților provin din medii defavorizate, iar fiecare partener lucrează cu aceștia pentru a înțelege cum funcționează mecanismele de la nivelul Uniunii Europene și cum se pot implica pe tot parcursul acestui proiect strategic.

Pe lângă această simulare, participanții vor lua parte la EYE (European Youth Event), cel mai mare eveniment internațional organizat de Parlamentul European la Strasbourg, în perioada 1-2 iunie 2018. În cadrul EYE va avea loc un schimb de experiență cu alte grupuri internaționale participante. Sunt așteptați în total circa 8.000 de participanți, locurile fiind ocupate încă de la finalul anului 2017.

Scopul simulării de la Strasbourg, dar și cel al EYE este acela de a dezvălui tinerilor detalii despre politica țărilor UE și, implicit, despre cea a țărilor din care provin.

1000x200 dacus 02

La evenimentul desfășurat în 8 martie a participat, din partea Asociației Nevo Parudimos, Laura Turcu, coordonator proiect și Alexandru Firulescu în calitate de participant. Pe lângă partea teoretică a întâlnirii, participanții s-au distrat în orașul Pitea la o oră de săniuș pe marea înghețată, temperaturile în zonă fiind extrem de scăzute și la început de primăvară.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea cheie 2, parteneriate strategice.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px