Simpozionul UNESCO a ajuns la Anina!

Anina a fost în centrul atenției în cadrul simpozionului UNESCO. Vizitele în teren din cadrul evenimentului au vizat investigarea patrimoniului paleontologic și geologic din zonele Clisura Dunării și Anina.

La întâlnirea de la Anina au luat parte atât profesori universitari și studenți ai Facultății de Geologie și Geofizică, precum și participanți străini, specialiști paleontologi și geologi de largă recunoaștere internațională.

Simpozionul a fost deschis la Steierdorf în compania primarului Gheorghe Românu. Participanții au vizitat Muzeul de Paleontologie din oraș, lăcaș care găzduiește un patrimoniu paleontologic unic, reprezentat de o parte a vechii colecții a Trustului de Cărbuni din Anina. Cu toate că deocamdată colecțiile muzeului sunt în curs de completare cu noi materiale paleontologice ale zonei, amenajarea muzeului în Steierdorf face ca spectaculoasele colecții expuse până acum să-și găsească acolo un loc firesc de expunere și conservare.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Vizita de la Muzeul de Paleontologie din Anina a fost urmată de vizitarea unei cariere din zonă. Apoi, participanții au luat parte la o întâlnire la centrul de Afaceri din localitate, unde au participat, pe lângă paleontologii români și străini, și reprezentanți ai autorităților locale.

În cadrul întâlnirii, participanții au luat parte la mai multe prezentări ale patrimoniului paleontologic şi geologic al Aninei, dar și a unei serii de măsuri de conservare a acestui patrimoniu, în acord cu legislația națională și europeană în vigoare.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/