Energia durabilă, în atenția lui Vela

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru

Aleșii locali din municipiul de pe Timiș și Sebeș au aprobat la cel mai recent plen o colaborare cu Asociația pentru Managementul Energiei din Timișoara.

Forul funcționează pe lângă Consiliul Județean și Primăria municipiului Timișoara și a accesat un fond prin care organizează, dezvoltă și provoacă anumite studii privind planurile de acțiune legate de energia durabilă dintr-o localitate.

,,Aceste PAED-uri sunt necesare pentru fiecare administrație publică locală, în perspectiva accesării unor fonduri în perioada următoare pe energie sau pe protecția mediului. Consiliul Local al municipiului Caransebeș a acceptat colaborarea cu această instituție care accesează fondul european privind dezvoltarea studiilor și realizarea planurilor de acțiune privind energia durabilă, astfel încât în perioada următoare să demarăm toate procedurile ce țin de deplasarea unor echipe de specialiști la Caransebeș, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș, în urma celui mai recent plen.

Acesta a precizat că specialiștii vor face diverse analize atât pe seama costurilor impuse la momentul actual de iluminatul public, cât și pe seama celor prevăzute la alte instituții publice, cum ar fi: grădinițe, școli, spital, clădiri ale primăriei. Potrivit oficialilor locali, studiul va oferi o viziune și un plan pentru viitor, astfel încât să se facă economie la bugetul local.