Voluntarii își fac deja simțită prezența în Oțelu!

La doar câteva săptămâni după ce Episcopia Caransebeșului a sprijinit înființarea unui centru de voluntariat și în Oțelu Roșu, activitatea tinerilor voluntari se face deja simțită printre oțelari.

Cu un spațiu special amenajat pentru ei în incinta Casei de Cultură, voluntarii de pe Valea Bistrei și-au pornit activitatea și au înființat, în colaborare cu autoritățile locale, o bancă de alimente pentru situațiile de urgență.

Banca de alimente reprezintă strângerea mai multor produse neperisable strict necesare pentru cazurile în care cineva se află în nevoie sau atunci când orașul se va întâlni cu situații neprevăzute de urgență. Pe lângă alimente neperisabile, pentru banca de alimente s-au donat și pături, haine și produse sanitare.

1000x200 dacus 02

Autoritățile locale au încercat să promoveze cât de mult s-a putut această idee, iar oamenii au reacționat pozitiv și chiar au decis să facă donații pentru a contribui cu ceva la această bancă de alimente. De asemenea, și oamenii de afaceri din oraș au promis că vor contribui, în funcție de posibilități, cu donații.

Centrul de voluntariat de la Oțelu a avut o pornire foarte bună. Banca de alimente constă în întinderea unei mâini de ajutor persoanelor nevoiașe și o rezervă pentru situațiile de urgență, în caz că ne vom întâlni cu acestea. De asemenea, voi face o adunare cu mediul de afaceri din Oțelu Roșu cu care am stabilit că vor contribui cu donații, în funcție de posibilități. Este foarte importantă materializarea acestei idei datorită faptului că Oțelu este un oraș cu probleme sociale dosebite. Sper ca prin acest centru de voluntariat să venim în sprijinul oamenilor pentru a le face viața puțin mai dulce”, a explicat edilul-șef, Luca Mălăiescu.

publicitate si promovare online banner maxagro