Simpozionul de Sculptură sudată din Dumbrăvița, unicat în România

sculptură sudată langa Timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Artistul plastic Bogdan Nueleanu, inițiator și organizator al simpozionului, dumbrăvițean, specializat în sculptură sudată, a reușit să facă din acest proiect o marcă artistică proprie a localității, singura din România care deja strânge o colecție cu lucrări unicat.

A doua jumătate a lunii septembrie aduce la Dumbrăvița, în parcul central al comunei, șase sculptori care fac parte dintr-o rară categorie de artiști din România, a celor care creează lucrări sudate. La simpozionul din acest an, ediția a 3-a, programat în perioada 16-30 septembrie, numărul participanților este dublu față de cel al edițiilor anterioare, semn că evenimentul devine tot mai interesant pentru artiști și comunitate, deopotrivă.

sculptură sudată

Artiștii participanți sunt fie nume consacrate din domeniu, fie nume noi, sculptori care aduc inedit, noutate și unicitate. Printre aceștia sunt amintiți: Sorin Purcaru, Darius Hulea, Emanuel Chiriac, David Bandi, Zoltan Rostaș, Bogdan Nueleanu (inițiator). Demersul lor va încânta privirile publicului, dezbrăcând arta de inhibiții pentru cei care vor să-i vadă la lucru în parcul central al localității.

”Fiți alături de artă și haideți să urmăriți pe viu realizarea lucrărilor de sculptură sudată!”

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Artistul plastic Bogdan Nueleanu, inițiator și organizator al simpozionului, dumbrăvițean, cunoscut și consacrat artist local specializat în sculptură sudată, a reușit să facă din acest proiect o marcă artistică proprie a localității, singura din România care deja strânge o colecție cu lucrări unicat, la cele șase din anii trecuți urmând să se adauge șase de anul acesta.

sculptură sudată

Simpozionul Sculptura Sudată este realizat și anul acesta de Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Timișoara, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița – Timiș, cu susținerea sponsorului principal MA System. Parteneri: TVR Timișoara, Asociația de Sudură din România (ASR), UVT- FAD Timișoara.

Cei interesați de simpozion pentru afla informații suplimentare la numărul de telefon: 0762.622.167

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/