Alin Nica a fost revocat din Consiliul Național de Integritate

alin nica din Timisoara
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Plenul Senatului a votat revocarea lui Alin Nica, președintele PNL și CJ Timiș, din Consiliul Național de Integritate. Liberalul spune că decizia nu are niciun temei legal și va contesta în instanță votul. 

Vă reamintim, deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis și senatorul USR Raoul Trifan au solicitat în spațiul public revocarea lui Alin Nica de la CNI ca urmare a unor suspiciuni de integritate care ar plana asupra sa. Președintele liberalilor timișeni spune că înlăturarea sa din funcția deținută are ca scop acapararea Agenției Naționale de Integritate de către social-democrați.

„Votul politic bate justiția! Astăzi, coaliția PSD-USR a votat pentru revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenției Naționale de Integritate. Parlamentarii Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR) au cerut revocarea mea din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate deși procurorii nu au apucat să se pronunțe asupra dosarului care mi-a fost fabricat politic de către cei care astăzi mi-au aranjat revocarea. Mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice. Pentru că nu am mentalitate de victimă, deși sunt atacat constant și nejustificat, voi contesta în instanță votul senatorilor care m-au demis din Consiliul Național de Integritate.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

CITEȘTE ȘI: PSD Timiș, despre Alin Nica: „Moral ar fi să demisioneze din CNI, să evite un moment penibil cum ar fi demiterea sa”

În opinia lui Alin Nica, revocarea sa de la CNI, singura entitate cu atribuții de control asupra ANI, are legătură cu dezvăluirile făcute cu privire la abuzurile comise de Agenție.

„Pe cei care au ticluit o asemenea mizerie, pe cei care dau bani pentru așa ceva cu gândul că vor câștiga voturi în plus, am încredere că îi va sancționa comunitatea, la alegeri. (…) Dacă până acum am atras atenția că 9 din 10 persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate, mă aștept ca, în câteva luni, PSD-ul să își facă treaba și, în an electoral, să asistăm la acel film sinistru în care președintele ANI, băiat de primar PSD-ist, va lega și va dezlega cariere administrative și candidaturi politice. Vor fi 10 din 10 nevinovați cu reputația afectată, vor fi 10 din 10 șantajați politic și 10 din 10 persoane linșate mediatic în timp ce adevăratele dosare de corupție, șpăgile și combinațiile vor rămâne în siguranță, în afara atenției publice.”, a explicat Nica.

Alin Nica a fost membru în Consiliul Național de Integritate din 2021, propus de Uniunea Națională a Consiliilor Județene ca reprezentant al tuturor președinților de CJ-uri din țară. Activitatea sa a fost remunerată printr-o indemnizație de ședință. Mandatul unui membru CNI e de 4 ani.

UPDATE. PSD Timiș: Astăzi s-a făcut dreptate!

Social-democrații timișeni au reacționat, printr-un comunicat de presă, la acuzațiile pe care Alin Nica le-a adus după votul dat de senatori.

„Să recapitulăm. Nica a fost cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe fapte pe care le-ar fi comis, cum ar fi conflict de interese și fals în declarații, ANI sesizând Parchetul, instituție care continuă cercetările. Pentru ca toată situația să capete note ridicole, Nica era membru al Consiliului Național de Integritate, adică exact forul cu puteri de control asupra ANI. Fără vreun gând al unei demisii de onoare, știm, un cuvânt pe care Alin Nica nu îl are în vocabular, acesta dorea să aibă în continuare putere asupra inspectorilor de integritate.”, se arată în comunicatul PSD Timiș.

„Astăzi s-a făcut dreptate”, mai spun pesediștii, „iar acum președintele PNL Timiș se poate apăra în instanțele de judecată și își poate dovedi nevinovăția ca orice alt politician sau funcționar public asupra căruia planează acuzații. Ce a înțeles Nica din votul senatorilor de azi? Că trebuie să se agațe cu disperare de o funcție, să se victimizeze într-un mod care nu îi face cinste și să arate cu degetul către alte partide care, susține el, îi vor răul. Un rău pe care și l-a făcut cu propria mână.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/