Camerata Bern, orchestra de cameră de renume mondial vine la Timișoara

camerata bern la Timisoara
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Timișorenii și nu numai sunt invitați la un eveniment de excepție, marca Rotary Cetate Timișoara. Camerata Bern  va urca pe scena Filarmonicii Banatul. 

Rotary Cetate Timișoara are marea bucurie de a putea oferi publicului timișorean un concert de zile mari, un spectacol din Festivalul George Enescu, eveniment internațional, aflat la a 26-a ediție, care a început la București în 27 august și se va încheia în 24 septembrie 2023,  este condus artistic de  dirijorul Cristian Măcelaru.

Concertul programat în data de 14 septembrie 2023, de la ora 19.00, aduce pe scena Filarmonicii Banatul o orchestră de cameră de renume mondial, Camerata Bern, cu 15 membri, toți soliști de excepție. Violonista Patricia Kopatchinskaja, „o forță irezistibilă a naturii, pasională, provocatoare și total originală în abordarea ei”, așa cum a numit-o British Royal Philharmonic Society, este director artistic al ansamblului din anul 2018 și reușește să impună un repertoriu larg, de la baroc până la contemporan, diferit dar foarte apreciat.

”Cu siguranță va fi un eveniment memorabil pentru publicul timișorean, care va primi un program deosebit, într-o interpretare neașteptată.”

Rotary Cetate Timișoara și-a concentrat în acest an atenția mai mult pe susținerea și promovarea evenimentelor culturale, pentru a onora anul Capitalei Europene a Culturii. În luna martie, pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu Timișoara a fost organizat un spectacol cu voci excepționale de operă, români celebri care au cucerit lumea, iar septembrie aduce pe scena Filarmonicii Banatul două concerte importante din Festivalul George Enescu: Camerata Bern și Manchester Camerata.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

”Este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu”, susține Andreea Lutz, inițiatoarea proiectului, Past President Club Rotary Cetate Timișoara 2022-2023 și Asistent Guvernator District 2241 România și Republica Moldova 2023-2024.

Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro, iar informații suplimentare găsiți pe https://www.festivalenescu.ro/ro/artists/camerata-bern-2/

CAMERATA BERN
PATRICIA KOPATCHINSKAJA vioară și conducere muzicală
Program:
Moartea și fata
Nörmiger Dance of Death (ar. Michi Wiancko)
Anonim Cântare bizantină pe Psalmul 140 pentru vioară solo și orchestră de coarde (ar. Patricia Kopatchinskaja)
Schubert Cvartetul de coarde nr. 14 în re minor D 810, Moartea și fata (ar. pentru orchestră de coarde de Patricia Kopatchinskaja)
Schubert Moartea și fata D 531 (ar. pentru voce și orchestră de coarde de Michi Wiancko)
Gesualdo Moro, lasso, al mio duolo, Caietul VI
Kurtág Ligatura-Message to Frances-Marie (The Answered Unanswered Question) op. 31b
Kurtág Ruhelos din Kafka-Fragmente pentru vioară op. 24

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/