Bulevardele Cetății și Vidrighin din Timișoara, finalizate cu bani europeni

finantari europene pentru bulevardele cetatii si vidrighin din timisoara

Primăria Timișoara vrea să atragă aproape 35 milioane de euro, bani europeni, cu scopul de a finaliza lucrările de reabilitare a bulevardelor Cetății și Stan Vidrighin.

Primăria Timișoara este pe punctul de a accesa o finanțare europeană importantă. Și anume, este vorba de o sumă care se ridică la 34,6 milioane de euro, prin Programul Regional Vest (PRV) 2021 – 2027. Cu acești bani, instituția vrea să finalizeze lucrările de reabilitare a bulevardelor Cetății și Stan Vidrighin (fost Calea Buziașului). Cererea de finanțare pentru cele două proiecte va fi transmisă către Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Profităm de oportunitatea de a accesa bani europeni ca să finanțăm două dintre cele mai mari și costisitoare proiecte pe care le avem în derulare: Cetății și Vidrighin. Practic, dorim să acoperim integral costurile acestor lucrări din fonduri europene. Este un apel pe care îl așteptăm de ceva timp, tocmai pentru că am dus aceste lucrări strict cu bani din bugetul local. Vorbim de aproape 170 de milioane de lei, adică 34 de milioane de euro, o sumă uriașă, chiar și pentru un oraș mare ca Timișoara. Odată ce obținem această finanțare, vom putea realoca banii din bugetul local spre alte proiecte majore prin care creștem calitatea vieții în Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În acest moment, Primăria Timișoara pregătește documentația necesară depunerii cererii de finanțare. Suma pe care dorește să o solicite, precum și nominalizarea celor două proiecte, urmează să fie supuse aprobării Consiliului Local Timișoara.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/