Mobilizare exemplară a timișorenilor care au adunat zeci de ghiozdane complet echipate pentru copiii din familii vulnerabile

programul “Școala pentru toți copiii” derulat de directia de asistenta sociala din timisoara
publicitate si promovare in ziar

Comunitatea timișoreană s-a implicat pentru ca 240 de copii din orașul de pe Bega să aibă o șansă în plus la educație, prin acțiunile facilitate de Direcția de Asistență Socială Timișoara.

Mai mulți timișoreni, organizații din Timișoara, dar și Federația „Coaliția pentru Educație și Asistență Socială” și Fundația „Preot Ioan Olariu” au răspuns pozitiv apelului Direcției de Asistență Socială de a ajuta 120 de copii din familii cu venituri limitate să înceapă școala cu un ghiozdan nou, echipat cu rechizitele necesare.

Ghiozdanele au fost distribuite copiilor din zonele Kuncz, Traian, Mătăsarilor, Ștrandului și Buziașului. Altele vor ajunge în aceste zile la copiii din Freidorf, Fratelia și la mai mulți refugiați din Ucraina.

ghiozdane pentru copiii vulnerabili din timisoara, in cadrul progamului directiei de asistenta sociala “Școala pentru toți copiii”

De ghiozdane echipate au beneficiat și copiii beneficiari din centrele direcției.

Structurile locale din cadrul MAI au dat ghiozdane noi copiilor de la Centrul de Zi „Sfântul Nicolae“, iar cei cazați la Centrul de Suport pentru Situații de Urgență/Criză au fost sprijiniți de Cluburile Lions din Timișoara. Alte câteva zeci de ghiozdane au fost oferite copiilor beneficiari ai Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi „Podul Lung”, cu sprijinul Asociației „Magia Viitorului” și Bisericii „Nașterea Maicii Domnului Iosefin”. Nu în ultimul rând, 25 de copii ai familiilor care sunt în evidența Serviciului de Management de Caz pentru Copil și Familie al direcției, au primit ghiozdane cu ajutorul Asociației „Magia Viitorului”.

„Prin aceste demersuri, dorim să încurajăm și să susținem copiii să meargă la școală, să nu renunțe la educație. Un ghiozdan nou, complet echipat, este o bucurie la începutul anului școlar. Oamenii cu suflet mare au ales să se alăture DAS MT și să ajute acești copii care își doresc să meargă la școală. Credem cu tărie că toți copiii trebuie să aibă o șansă echitabilă la educație și dezvoltare. Împreună, prin implicarea întregii comunități, putem să facem realizabil acest lucru. Ne propunem să extindem aceste acțiuni și să ajutăm cât mai mulți copii să aibă cele necesare pentru școală.”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială din Timișoara.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01