Simonis, despre scandalul de la Giroc: „Am văzut că ar fi doi parlamentari, nu știm dacă de Timiș sau din altă parte”

simonis 3
untitled design set 970x90 px

Președintele PSD Timiș se limitează să comenteze scandalul de la Giroc în care ajutorul de șef de post a fost arestat preventiv pentru suspiciuni de trafic de influență, scandal în care ar fi implicați și doi parlamentari. „Dacă există o legătură directă între acel subiect și un demnitar sau altul sunt convins că vom afla cu toții cine sunt aceia.”, a spus deputatul Alfred Simonis.

Vă reamintim că miercuri, Tribunalul Timiș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a ajutorului de șef de post din Giroc pentru suspiciuni de trafic de influență. Anchetatorii au dezvăluit că agentul ar fi pretins 13.000 de euro de la o persoană pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, banii să ajungă la un judecător din București. În schimbul banilor, magistratul ar fi urmat, mai spun anchetatorii, să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un proces de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren de pe raza comunei Giroc.

CITEȘTE ȘI: Forța Dreptei cere DNA să publice numele parlamentarilor implicați în scandalul de la Giroc: „Este absolut necesar ca DNA să facă lumină”

„Nu aș comenta foarte mult acest aspect, nu am văzut să fie doi parlamentari de Timiș în comunicat, am văzut că ar fi doi parlamentari, nu știm dacă de Timiș sau din altă parte. Sunt convins că dacă există o legătură între niște parlamentari și acel dosar veți afla, vom afla cu toții numele celor implicați. (…) N-am văzut în comunicat că ar fi doi parlamentari de Timiș (…). Fiecare din cei 14 parlamentari se gândește care din ceilalți sunt. Dar dacă există o legătură directă între acel subiect și un demnitar sau altul sunt convins că vom afla cu toții cine sunt aceia. Dacă nu există, ar fi poate… haideți să nu insistăm.”, a declarat Alfred Simonis.