Se strâng donații pentru dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara cu o unitate mobilă

centrul de transfuzie

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara are nevoie de implicarea și suportul cetățenilor pentru achiziționarea unei unități mobile, cu ajutorul căreia să se poată realiza campanii de donare de sânge in diferite localității din județul Timiș.

Asociația Donor Sanguis Banat, în parteneriat cu Academia Mămicilor din Timișoara, a demarat o campanie prin care să poată fi strânsă suma necesară. Costul microbuzului este de 31.000 de euro, dar o donație importantă a venit din partea Clubului Rotary Timișoara, în colaborare cu un lanț de magazine. Este vorba despre 25.000 de euro. Astfel, mai este nevoie de 6.000 de euro pentru a putea achiziționa autovehiculul.

„Sperăm în susținerea și ajutorul vostru pentru a achiziționa o unitate mobilă, un microbuz, necesară Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, unitate care va permite organizarea mai multor colecte mobile de sânge, pe raza întreg județului Timiș. Având în vedere perioada dificilă a ultimilor doi ani, caracterizată prin scăderea numărului de donatori, personalul medical de la CRTS Timișoara a organizat numeroase campanii de informare a membrilor comunității despre necesarul de sânge al pacienților din cele 16 spitale și despre eforturile depuse pentru colectarea sângelui. Pentru a strânge cei 6.000 euro, avem nevoie de sprijinul comunității, al celor care pot să doneze o sumă de bani, oricât de mică și astfel să se implice și să participe la proiectul achiziționării busului destinat colectării de sânge și componente sanguine, pentru a putea să ne ajutam aproapele aflat în suferință și pentru a salva vieți”, a spus Mirabela Turneanu, voluntar Academia Mămicilor din Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Donațiile se fac direct în contul Asociației Donor Sanguis Banat, AMT fiind partener în susținerea și mediatizarea acestei campanii.

Detalii cont: IBAN: RO75 PIRB 3701 7800 3800 1000, deschis la banca First Bank.

CIF:39496652

banner 970 x 250