Simonis către Nica: Stadionul se va face. Și te vei bucura și tu, Aline!

stadionul dan paltinisanu din timisoara
untitled design set 970x90 px

Continuă dribling-ul cu declarații între Alfred Simonis și Alin Nica pe tema viitorului stadion de la Timișoara. Deputatul PSD insistă că Alin Nica, președintele CJT, e cel care trebuie să solicite Guvernului HG-ul de demolare a bătrânei arene. 

Vă reamintim, această etapă de declarații a început săptămâna trecută când Alfred Simonis anunța o posibilă ședință de Guvern la Timișoara pentru emiterea hotărârii care aprobă noua investiție. O zi mai târziu, Alin Nica îl acuza pe Simonis că a blocat intenționat investiția, prelungind eliberarea acestor documente pentru perioada electorală.

Luni, Nica a anunțat că pune la dispoziția Guvernului sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș pentru ziua de joi când Executivul se va reuni la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Nica oferă Guvernului Ciolacu o sală la CJT pentru ședința în care aprobă noul stadion

O nouă replică a venit pe seară din partea deputatului PSD Alfred Simonis, președintele PSD Timiș. Simonis îi reproșează lui Nica faptul că nu a solicitat Guvernului demolarea stadionului actual astfel încât să poată fi ridicat cel nou.

„Alin Nica se pune de-a-ndoaselea pentru orice proiect major al județului Timiș și al Timișoarei pentru ca nu cumva să facă cineva ce n-a făcut el în ultimii patru ani. Fidel unei mentalități păguboase, Nica încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el. (…) Acum vorbește cu aer de superioritate despre stadionul Dan Păltinișanu, însă carențele sale administrative și orgoliul nemărginit ne țin pe loc.”, a transmis Alfred Simonis.

Deputatul PSD invocă un articol din Legea educaţiei fizice şi sportului (art. 79, L 69/2000) potrivit căruia desființarea unor baze sportive se poate face numai prin hotărâre a Guvernului, „cu condiţia ca autorităţile administraţiei publice să aprobe în prealabil, în condiţiile legii, documentaţiile tehnico-economice aferente unor obiective de investiţii destinate educaţiei fizice şi sportului, care vor fi construite pe acelaşi amplasament.”

„Așa spune legea, domnule Nica, dar știm că pentru dumneavoastră acest cuvânt nu reprezintă mai nimic. Atașez și două solicitări pentru HG-uri de demolare a unor arene din România, una la Constanța și alta la Pitești. Acolo, proprietarii bazelor sportive au urmat toți pașii prevăzuți de lege și astăzi stadioanele sunt în curs de construcție. Luați exemplu, domnule Nica! (…) Stadionul se va face, cu sau fără voia lui. Și te vei bucura și tu, Aline, în calitate de suporter și cetățean. Sper că te vei și mândri cu el!”, a concluzionat Simonis.

hotarare de guvern stadion pitesti

solicitare demolare stadion constanta

hotarare de guvern stadion pitesti (1)

La rându-i, Alin Nica susține că o solicitare de demolare a stadionului „Dan Păltinișanu” poate fi făcută doar după ce Guvernul aprobă construirea noului stadion. „Putem trimite mâine o astfel de solicitare, însă așa cum se vede chiar în documentele transmise de domnul Simonis, solicitarea este fundamentată prin HG-ul de construire, ori noi nu avem un HG de construire. Dar facem solicitarea oricum, ca să oprim acest joc toxic pe nervii timișorenilor”, a explicat Nica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/