Simbolul sărbătorilor, la gunoi! Serviciu special de colectare a pomilor de Crăciun

Vedeta sărbătorilor de iarnă, pomul de Crăciun, devine în aceste zile un musafir nepoftit de care lugojenii vor să scape cât mai repede. Motiv pentru care zonele din jurul pubele­lor au început deja să fie împânzite de brazii aruncați de cei care nu mai vor să-i țină în casă.

Societatea de salubrizare a municipiului Lugoj, Salprest, a înființat în aceste zile un serviciu special care se ocupă de adunarea pomilor de Crăciun. Acesta nu a mai funcționat anul trecut, după ce Primăria Lugoj nu a alocat fondurile necesare pentru colectarea brazilor folosiți cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Operațiunea de ridicare a pomilor de Crăciun va avea loc în zilele de vineri, 10 ianuarie, și luni, 13 ianuarie.

Activitatea va fi executată de către Salprest SA, începând cu ora 6.00 în fiecare dintre cele două zile, iar pentru aceasta cetățenii care locuiesc la case vor depozita brazii în fața porților, iar cei de la blocuri îi vor depozita în grămezi lângă pubelele de gunoi. Odată ridicați, pomii sunt transformați fie în lemn de foc, fie sunt distruși prin tocare.

Anul trecut, în Lugoj, au fost comercializați peste 2.000 de brazi de Crăciun.