Silviu Hurduzeu: „Suspendarea din funcție a managerului Spitalului Județean de Urgență este o decizie nepotrivită”

Spitalele aflate în administrarea autorităților locale trec, pe perioada de urgență, în subordinea Ministerului Sănătății. Odată cu această trecere, unele spitale din teritoriu au, începând de astăzi, conducere nouă.

Este și cazul Spitalului Județean de Urgență Reșița unde managerul Alina Stancovici, care ocupă acest post, prin concurs, de doar trei săptămâni, a fost suspendată din funcția deținută. Motivul, unul ca de perioadă de criză: neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Suspendarea managerului, înlocuirea directorului medical Violeta Moroșoi cu Jaro Marșalic a surprins conducerea Consiliului Județean, în administrarea căruia se află Spitalul județean. Președintele Silviu Hurduzeu spune că a aflat de aceste măsuri din presă. „Există un Ordin al ministrului Sănătății, dar și o decizie nepotrivită în privința suspendării din funcție a managerului Spitalului Județean de Urgență Reșița, pentru că în această perioadă Alina Stancovici și-a îndeplinit, din punctul meu de vedere, sarcinile de serviciu. Știu care era situația spitalului dinaintea preluării mandatului și care este acum, din punct de vedere al dotării cu echipamente medicale. Ajutorul primit de la Ministerul Sănătății nu a fost foarte mare, Consiliul Județean fiind acela care a ajutat cu sume importante spitalul, aproape 2 milioane de lei, bani blocați în ședințe, pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție. Dincolo de aceste numiri, ce par a avea un profund iz politic, îmi doresc foarte mult să nu aibă de suferit cetățeanul de rând”, ne-a declarat Hurduzeu.