Silviu Hurduzeu, pentru oameni, înainte de toate!

silviu hurduzeu
untitled design set 970x90 px

Gradul de civilizație a unei societăți se măsoară în funcție de grija și ajutorul acordate persoanelor aflate în dificultate. Caraș – Severin trebuie să devină un județ în care nimeni nu este lăsat de izbeliște.


Vă prezint, în cele ce urmează, câteva idei pe care le am pentru a îmbunătăți situația cărășenilor în nevoie.
Sistemul de asistenţă socială trebuie regândit în aşa fel încât resursele să ajungă pentru sprijinirea cu adevărat a celor aflaţi în dificultate. În acest moment, cea mai mare parte a resurselor merge către finanţarea efectivă a sistemului şi plata salariilor.


Propuneri concrete:
• Descentralizarea unei părți a resurselor către organizații care pot îndeplini acelaşi scop: biserici sau ONG-uri.
• Un „recensământ” al persoanelor singure şi bătrâne care locuiesc în judeţul Caraş – Severin şi care au nevoie de a fi ajutate periodic sau întrebate de starea de sănătate.
• Introducerea sistemului de telemedicină asistată prin care personal de la DGASPC să poată merge la domiciliul bătrânilor şi al bolnavilor nedeplasabili pentru a le permite acestora să facă anumite consultaţii medicale online.
• În parteneriat cu marile lanţuri de magazine şi cu reprezentanţii sectorului HoReCa, se pot construi cantine sociale în fiecare municipiu şi oraş al judeţului.
• Construirea unor parteneriate cu marile lanțuri de magazine și cu restaurantele din Caraș – Severin pentru ca produsele perisabile cu durată scurtă de viață să fie donate unor persoane aflate în dificultate.

hurduzeu

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/