Silviu Hurduzeu, despre alianța PSD-PRO România: Un parteneriat onest și cinstit. Fiecare formațiune politică va încerca să își maximizeze șansele

Demisia deputatei Luminița Jivan de la conducerea PSD Caraș-Severin și numirea lui Silviu Hurduzeu în fruntea acesteia a creat premisele unei alianțe cu PRO România, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare. Un rol determinant l-au avut relațiile apropiate dintre Silviu Hurduzeu și Ion Mocioalcă. De altfel, deputatul PSD recunoștea că în acest moment sunt create condițiile unei astfel de colaborări, ceea ce nu ar fi fost posibil în trecut, cu Jivan la conducerea organizației județene.

Silviu Hurduzeu, care este și președinte al Consiliului Județean, pleacă de la premisa că ambele partide vor câștiga de pe urma acestei alianțe: „Nu știu dacă doar eu eram condiția, dar existând relațiile dintre noi, această alianță e mai ușor de realizat în acest moment. Repet, dincolo de relație, dincolo de prietenii, până la urmă dintr-o astfel de alianță în primul rând trebuie să câștige cetățenii, noi venim în fața alegătorilor cu un program, cu oameni competenți, cu candidați serioși. Pe de altă parte cred că pot câștiga ambele partide pentru că s-ar putea să existe situații în care, mergând separat, să pierdem și unii, și alții”.

Cât privește modul de colaborare în perspectiva alegerilor, Silviu Hurduzeu lasă să se înțeleagă că PSD și PRO România vor merge pe liste comune, acolo unde se impune acest lucru.

„Nu am avansat atât de mult cu discuțiile. Sigur, intenția asta este ca măcar pentru funcțiile importante să mergem cu liste comune și cu candidați comuni pentru a ne maximiza șansele. Știți că și președintele Consiliului Județean, și primarii se aleg după un singur tur. Cel care are cel mai mare număr de voturi câștigă. Este cunoscut că în politică 1 plus 1 nu face de fiecare dată 2, dar oricum face mai mult decât 1. Așa și în cazul candidatului comun. Cred că vom reuși să găsim soluții pentru ca în foarte multe localități să avem candidați comuni, însă nu au existat până în acest moment discuții legate de candidaturi în anumite localități sau la nivel de Consiliu Județean.”, a precizat Silviu Hurduzeu.

În privința relațiilor dintre el și liderul PRO România, președintele PSD Caraș-Severin spune că acestea vor fi oneste, de colaborare: „Vom fi parteneri în această alianță. Fiecare va conduce organizația, deși nu cred că dânsul va conduce organizația PRO România de aici, pentru că este secretar general la nivel național. Probabil că va fi un președinte la nivelul județului, dar dincolo de înțepături și de ce spunea despre relațiile dintre noi doi, va fi un parteneriat onest și cinstit și fiecare formațiune politică va încerca să își maximizeze șansele pe care le are”.