Liderul Partidului Verde din Moldova Nouă, deloc surprins de reîntregirea Stângii: „PRO România e un frate mai mic al PSD-ului”

Dacă pandemia i-a determinat pe cei mai mulți politicieni să lase calculul electoral în favoarea sănătății populației, odată cu ridicarea stării de urgență următoarele două seturi de alegeri au revenit în atenția publică. Ticluirea alianțelor și motoarele turate nu l-au luat deloc pe nepregătite pe Eugen Băleanu, președintele verzilor din Moldova Nouă, în special posibila alianță dintre PSD și PRO România, cel din urmă partid fiind considerat fratele mai mic al social-democraților.

Aflat de 12 ani pe scena politică, liderul verzilor de la malul Dunării a dat de înțeles, în cadrul unui interviu pentru expressdebanat.ro, că a ajuns la maturitatea în care nu poate fi păcălit cu una, cu două, politicianul intuind din timp mișcările formațiunilor politice din județ, în special posibila alianță dintre oamenii lui Marcel Ciolacu și cei ai partidului condus de Victor Ponta. Băleanu spune totodată că noul coronavirus a reprezentat calea perfectă pentru redresarea partidelor politice din abisul înspre care se îndreptau înainte de pandemie:

„Alianța asta dintre PSD și PRO România… Să fim serioși! PRO România este fratele mai mic al PSD-ului, clar că se poate vorbi despre o reîntregire. Nici nu ar trebui băgată prea mult în seamă această alianță pentru că toată lumea știa că acest lucru se va întâmpla până la alegerile locale. Acum, faptul că a venit nenorocirea aceasta numită noul coronavirus peste noi, acest lucru a reprezentat cam pentru toți o gură de oxigen. Ați văzut că altfel era așezată clasa politică înainte de pandemie și cu totul diferit stau lucrurile acum. E normal ca, până la alegeri, PSD și PRO România să fie împreună pentru că, până una, alta, sunt aceeași formațiune, același grup”.

Referitor la posibilele alianțe pe care le-ar putea face partidul din care provine, Băleanu a clarificat: „Noi mergem pe cont propriu pentru că, să vă spun sincer, nimeni nu e interesat să remorcheze un partid de nișă în acest moment, cu procente bune pe ici, pe colo”.