Peste 90% din elevii cărăşeni au revenit la şcoală în vederea pregătirii pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Programul de pregătire pentru examenele naționale i-a adus din nou pe băncile școlilor pe elevii din anii terminali. În Caraș-Severin, în prima zi de școală, până la orele prânzului, se poate vorbi de o prezență de peste 90%.

În vederea obținerii unor rezultate notabile atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, 4.316 elevi din Caraș-Severin dintr-un total de 4.422 au confirmat prezența în unitățile de învățământ pentru perioada 2-12 iunie, 106 dintre aceștia spunând „pas” activităților de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, din diferite motive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa, în prima zi de recapitulare și completare a bagajului de cunoștințe acumulat, până la orele prânzului, peste 90% dintre tinerii din cadrul a 131 de unități școlare au luat parte la programul de pregătire, instituțiile de învățământ cu efective mai mari continuând pregătirea până la ora 19.00.

„Feedbackul pozitiv al elevilor în ceea ce privește participarea la programul de pregătire se datorează, pe de o parte, faptului că s-au putut reîntâlni unii cu ceilalți, după o bună perioadă de stat acasă, iar pe de altă parte, Evaluarea Națională și Bacalaureatul reprezintă două examene foarte importante”, a mai subliniat Ion Chiosa.

Reamintim că durata activităților în sălile de clasă este de trei ore pentru liceeni și de doar două ore pentru elevii de gimnaziu, pregătirea desfășurându-se respectând cu strictețe ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății vizavi de măsurile de prevenire și combatere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.