Peste 90% din elevii cărăşeni au revenit la şcoală în vederea pregătirii pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Programul de pregătire pentru examenele naționale i-a adus din nou pe băncile școlilor pe elevii din anii terminali. În Caraș-Severin, în prima zi de școală, până la orele prânzului, se poate vorbi de o prezență de peste 90%.

În vederea obținerii unor rezultate notabile atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, 4.316 elevi din Caraș-Severin dintr-un total de 4.422 au confirmat prezența în unitățile de învățământ pentru perioada 2-12 iunie, 106 dintre aceștia spunând „pas” activităților de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, din diferite motive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa, în prima zi de recapitulare și completare a bagajului de cunoștințe acumulat, până la orele prânzului, peste 90% dintre tinerii din cadrul a 131 de unități școlare au luat parte la programul de pregătire, instituțiile de învățământ cu efective mai mari continuând pregătirea până la ora 19.00.

leader board 728 x 90 px

„Feedbackul pozitiv al elevilor în ceea ce privește participarea la programul de pregătire se datorează, pe de o parte, faptului că s-au putut reîntâlni unii cu ceilalți, după o bună perioadă de stat acasă, iar pe de altă parte, Evaluarea Națională și Bacalaureatul reprezintă două examene foarte importante”, a mai subliniat Ion Chiosa.

Reamintim că durata activităților în sălile de clasă este de trei ore pentru liceeni și de doar două ore pentru elevii de gimnaziu, pregătirea desfășurându-se respectând cu strictețe ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății vizavi de măsurile de prevenire și combatere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.