500.000 de lei pentru drumurile agricole din Iam și Milcoveni

Drumurile agricole din două localităţi aparţinătoare comunei Berlişte sunt gata să fie supuse unui amplu proces de transformare. 

Cum ploile și umiditatea duc la pierderea capacității portante a drumurilor, în lipsa unor intervenții masive, apariția făgașelor, a gropilor și a denivelărilor nu face altceva decât să împiedice circulația pe drumurile agricole, ba chiar s-o transforme într-o misiune imposibilă, nemaipunând la socoteală consumul crescut de combustibil, în cazul utilajelor, șansele de dezvoltare economică a zonelor adiacente acestor drumuri fiind practic nule.

Odată cu retrogradarea Guvernului Dăncilă și preluarea frâielor Palatului Victoria de către liberali, lucrurile în comuna cărășeană Berliște, condusă de Nicolae Orăvicean, au început să intre pe un făgaș normal. Așa se face că printre alte câteva proiecte care au beneficiat de sprijin pe bani guvernamentali se numără și proiectul care vizează reabilitarea drumurilor agricole din localitățile Iam și Milcoveni.

În ceea ce privește suma alocată pentru materializarea acestui proiect și kilometrii ce urmează să fie supuși unei transformări vizibile, șeful administrației publice locale din Berliște a declarat:

„Am primit bani pentru infrastructura rutieră, adică pentru drumul agricol care se referă la porțiunea Iam-calea ferată-Milcoveni, ceea ce-nseamnă undeva la 2,4 km. Aici suntem în procedură de achiziție. Am solicitat oferte. Nu am putut să lansez nimic până nu am avut documentația. Acum avem documentația tehnică, am recepționat-o și am dat autorizația de construire. Cu tot cu partea de proiectare, investiția se ridică la 500.000 de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală – infrastructură rutieră”.

Sursa foto principal: calarasipress.ro.