Silviu Hurduzeu: Copiii sunt prioritatea noastră! Educația online nu este educație!

Actuala criză sanitară și criza economică care se prefigurează în următoarea perioadă ne obligă să facem tot ce putem pentru a ne proteja copiii, spune Silviu Hurduzeu, liderul PSD Caraș-Severin și candidat pentru Camera Deputaților, motiv pentru care a dezvăluit câteva dintre măsurile pe care social-democrații le vor adoptate.

Hurduzeu propune în primul rând dublarea imediată a alocațiilor pentru copii și majorarea indemnizației de creșterea copilului la cel puțin salariul minim pe economie sau 100% din media veniturilor pe ultimele 12 luni. Acordarea de vouchere pentru creșă, până la intrarea copilului în grupa mică de la grădiniță, credite cu dobândă subvenționată de stat pentru familiile cu copii pentru achiziția, construcția sau renovarea unei case, reducerea datoriei cu fiecare copil născut și stimulente financiare pentru elevii care nu au absențe la cursuri sunt alte măsuri propuse de social-democrați.

Candidatul PSD pentru Camera Deputaților are în vedere și anumite bonificații la pensie pentru mame: 1% la un copil; 4% la doi copii; 10% pentru cel puțin trei copii. „De asemenea, susținem în continuare desfășurarea învățământului în mod tradițional, cu închiderea doar a claselor sau școlilor unde sunt cazuri de infectare. Educația online nu este educație. Copiii noștri trebuie să își continue școala”, a adăugat Hurduzeu.

(E)