„Voi respecta Legea, așa cum am jurat!”

Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a găzduit în această dimineață festivitatea de numire pe funcție a noului prefect. Zeci de persoane au fost prezente în sală. De la consilieri județeni și până la șefi de partide, cu toții au răspuns favorabil invitației lansate de Instituția Prefectului.

Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a fost neîncăpătoare în această dimineață, odată cu ceremonia de învestire pe funcție a noului prefect, Silviu Hurduzeu. Ceremonia a fost condusă de secretarul de stat pentru Comunităţile Locale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai Viorel Fifor, în fața căruia noul reprezentat al Guvernului în teritoriu, a jurat că va apăra interesele cărășenilor și că va fi un prefect echidistant. „Este o zi importantă pentru mine, știu ce îndatoriri îmi revin. Vreau să îi asigur pe cei care conduc țara că prefectul de Caraș-Severin și Instituția Prefectului respectă Constituția. Voi urmări legalitatea alegerilor din județ și aș dori ca după campania electorală, împreună cu administrația publică nou aleasă, să conlucrăm pentru binele județului Caraș-Severin”, a declarat în această dimineață Silviu Hurduzeu, prefectul nou învestit pe funcție. Acesta le-a mulțumit și foștilor colegi de partid, de care s-a despărțit astăzi, odată cu depunerea jurământului, dar și fostului prefect, Ioan Sabo, pentru modul în care a condus prefectura în scurta perioadă în care a fost numit pe această funcție.

Reacții politice
La ceremonie a fost prezent și vicepreședintele PNL la nivel național, Sorin Frunzăverde, care a luat cuvântul. „Se materializează astăzi un interes național, care în Caraș-Severin constă în instalarea pe funcție a prefectului”, a spus Frunzăverde. Acesta a făcut o trecere în revistă a întregului context politic în care Anton Paulescu și Silviu Hurduzeu au ajuns să guverneze județul, motiv pentru care colegul său de partid, Marcel Vela a readus în discuție „cutremurul” de pe scena politică de acum două luni, atunci când președintele forului județean, Sorin Frunzăverde, a demisionat din toate funcțiile pe care le-a dețint și obținut de pe urma partidului democrat-liberal, de care a decis să se despată. „Caraș-Severin a fost în ultimele două luni Cecenia de România. Seismul care a schimbat România a avut centrul la noi în județ. De aici au pornit moțiunea de cenzură, schimbarea Guvernului, schimbarea demnitarilor din teritoriu. Toate au plecat de aici”, a subliniat președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Colaborare mult visată pentru Reșița

Și președintele PSD Reșița, Mihai Stepanescu, a fost prezent la numirea de astăzi. Acesta nu a ezitat să expună faptul că așteaptă o colaborare bună de acum cu Instituția Prefectului, dar și cu noul Guvern. „Este un moment important. Îl felicit pe noul prefect și îl asigur de toată colaborarea mea. Este nevoie de cooperare, de colaborare și de legături între instituții. Ne vom vedea de multe ori până la finele mandatului”, a spus primarul Reșiței.

 

 

Comments

  1. CETATEANUL INCOMOD...VIITOR ALEGATOR says:

    Seismul de pe scena politica a judetului Caras -Severin pare mai degraba reprezentarea scenica a dramaturgiei lui Caragiale.
    ,,„Dăm ca pozitivă știrea cum că desigur candidatura amicului nostru politic …, prezidentul grupului independent, este pusă la adăpost de orice loviri din partea administrației. Din contra, prezidentul Comitetului electoral, cât și junele și onorabilul nostru prefect, ar fi convinși în fine că în împrejurările prin care trece țara, județul nostru nu poate fi mai bine reprezentat decât de un bărbat independent ca amicul nostru…
    Ce sunteți d-voastră, mă rog? D-voastră, adică noi, suntem cetățeni, domnule, suntem onorabili… Mai ales noi suntem stâlpii puterii: proprietari, membrii Comitetului permanent, ai Comitetului electoral, ai Comitetului școlar, ai Comitetului pentru statuia lui Traian, ai Comițiului agricol și ețetera. Noi votăm pentru candidatul pe care-l pune pe tapet partidul întreg… pentru că de la partidul întreg atârnă binele țării și de la binele țării atârnă binele nostru…,,
    Stimabililor, adevaratul seism va avea loc in septembrie! Este posibil ca in viitorul apropiat in Caras Severin sa aiba loc o miscare seismica , insa declansata de eruptia unui vulcan ., nu de miscarea unor placi tectonice ,,cecene,,.