Siguranța urbană, ignorată de primării! Administrația publică și decidenții politici, interesați doar de aspectul estetic și de cel funcțional

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Liderul PLUS Caraș-Severin sare la gâtul decidenților politici, dar și la cel la reprezentanților din administrația locală. Deși furturile și actele de violență în public reprezintă un segment îngrijorător al infracțiunilor, nimeni nu anunță proiecte în zona de monitorizare video pentru a întări siguranța urbană.

Ori de câte ori se comite o infracțiune pe străzile vreunui oraș, cu violență sau fără, lumea se întreabă: nu există camere de supraveghere în zonă? Din păcate, la acest capitol, cele mai multe localități urbane bifează un mare minus, ca să nu mai vorbim despre cele rurale. Dacă pe arterele principale mai ai un pic de noroc, pe străzile laterale n-ai nicio șansă de a te folosi de imagini video în cazul în care ești victima vreunei agresiuni. Numai dacă ai norocul ca în zonă să existe un agent comercial sau un cetățean care și-a luat această măsură de siguranță.

Liderul PLUS Caraș-Severin, Daniel Toma, atrage atenția că această practică de a concentra proiectele edilitare doar pe aspectul estetic și funcționalitate nu este neapărat un lucru bun. Un raport pe care partidul l-a cerut Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin arată că mai bine de jumătate dintre autorii de furturi produse în Reșița în anul 2019 (indiferent că e vorba despre furturi din locuințe, autoturisme sau societăți comerciale) sunt și acum liberi și neidentificați.

„Pe lângă lipsa de interes a celor care ar trebui să ne facă dreptate în fața infractorilor, și administrația locală a ignorat complet siguranța urbană. În contextul rezultatelor prezentate, măsura în care noi, locuitorii unui oraș, suntem capabili să trăim, să muncim și să ne vedem de viața noastră fără teama de a fi agresați, furați sau tâlhăriți ar trebui să ne preocupe din ce în ce mai mult”, spune Daniel Toma.

1000x100 (4)

Acesta se întreabă de unde acest dezinteres față de siguranța urbană, în contextul în care „cele mai sigure orașe din lume au prevăzute sisteme de monitorizare și control al traficului, sisteme de monitorizare video în zone aglomerate, în vehiculele de transport public, precum și sisteme mobile de monitorizare”.

De dojana președintelui PLUS nu scapă nici ministrul de Interne, Marcel Vela, unul dintre principalii pioni în siguranța publică la ora actuală: „ministrul Internelor, domnul Marcel Vela, ar trebui să fie preocupat mai mult de modul în care poate îmbunătăți activitatea inspectoratelor de poliție și mai puțin de socializare pe Facebook. Nu de alta, dar de la victimele infractorilor neidentificați cu siguranță nu va primi «like»”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/