Ridicarea mașinilor, mai ușor de realizat cu legea lui Nicu Fălcoi: „Sper să scăpăm mai ușor de hârburile abandonate prin parcări sau pe marginea drumurilor”

Mașinile abandonate, mai ușor de ridicat! Propunerea legislativă a lui Nicu Fălcoi a trecut de Camera Deputaților cu o singură abținere. Proprietarii care și-au abandonat mașinile, fie înmatriculate în țară sau în străinătate, riscă să le piardă dacă perioada de staționare a vehiculelor depășește șase luni.

Legea inițiată de senatorul Fălcoi cu privire la ridicarea mașinilor abandonate a trecut de Camera Deputaților cu o singură abținere. „Aștept publicarea în Monitorul Oficial și sper, cu ajutorul acestor modificări aduse Legii 242/2002, ca autoritățile să poată să ne scape mult mai ușor de hârburile abandonate prin parcări sau pe marginea drumurilor. Principala problemă cu care se confruntau era că nu puteau să ridice mașinile cu numere de înmatriculare străine. În vest, este vorba de mașinile înmatriculate în Germania și în sud de mașinile înmatriculate în Bulgaria”, a declarat Nicu Fălcoi.

Modificările senatorului reduc termenul în care autovehiculele pot rămâne neutilizate pe spațiul public de la un an la șase luni, iar definiția mașinilor fără stăpân este lărgită pentru a include mașinile cu numere străine. Astfel, o mașină este considerată abandonată dacă a stat șase luni pe spațiul public, fără ITP, fără asigurare RCA și dacă proprietarul nu a plătit impozitul pentru vehicul.