Agenda culturală a Timișoarei se reduce din cauza pandemiei! „Nu ne aventurăm”

Consiliul Local Timișoara a adoptat noua agendă culturală! Evenimentele sunt reduse la jumătate și sumele alocate sunt diminuate. Nicolae Robu spune că agenda este provizorie și deloc „aventuroasă”.

Agenda culturală cu bătaie scurtă a fost conturată pentru a nu bloca bani pentru evenimente care este posibil să nu aibă loc. Primarul consideră că este nevoie de un program provizoriu pentru evenimentele culturale și că pot fi făcute rectificări atunci când situația pandemiei va fi mult mai clară, în a doua jumătate a anului. „Noi aprobăm o agendă provizorie, o agendă ca să avem ceva pentru perioada imediat următoare. Nu ne aventurăm la mai mult pentru că trăim într-o incertitudine foarte mare. Nu avem de unde să știm ce se va întâmpla, ce vom putea și nu vom putea face în acest an. Ar fi păcat să blocăm bani pe o agendă culturală care să cuprindă o mulțime de lucruri care, probabil, nu vor avea loc. Avem prevederi bugetare cu alte destinații în această perioadă. În a doua jumătate a anului putem să facem rectificări și, după necesități, vom recurge la acest instrument pentru a pune prevederile bugetare în acord cu realitățile.”, a declarat Nicolae Robu.

Printre proiectele viitoare se află Festivalul Plai, cu suma alocată de 300.000 de lei, Festivalul International Jazz TM, cu 150.000 de lei, Festivalul de Operă și Operetă, cu 500.000 de lei, Bega Music Festival, cu 200.000 de lei, Bega Bulevard, cu 400.000 de lei, Zilele Studenților Timișoarei, cu 250.000 de lei și Gala Excelenței Timișorene, cu 150.000 de lei.