Silviu Hurduzeu susține moțiunea împotriva Guvernului Orban. Președintele PSD, sătul de bâlbe

După o perioadă lungă de tăcere, din cauza stărilor de urgență și de alertă, politicienii încep încet-încet să se revigoreze și să pună țara la cale. Problemele cele mai discutate și disputate sunt cele legate de stabilirea datei alegerilor locale și de relansarea economiei. Acest ultim aspect trezește nemulțumirea opoziției care, ca de obicei, exploatează punctele slabe ale unei guvernări influențate de o criză majoră, așa cum a fost cea a pandemiei de COVID-19.

După voturile de neîncredere de care au avut parte membrii Cabinetului Orban, PSD, dar nu numai, nu exclud posibilitatea inițierii unei moțiuni de neîncredere chiar împotriva guvernului în ansamblul său. Președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, invocă câteva argumente în cazul unui astfel de demers democratic.

„Eu sunt adeptul unei astfel de moțiuni pentru că ați văzut și în gestionarea pandemiei cu noul coronavirus au existat foarte multe bâlbe din partea responsabililor. Am văzut acele prezentări, oarecum triumfaliste, că nu am avut un număr foarte mare de infectați. Haideți atunci să vorbim de numărul de decedați, pentru că în această zonă a Europei, noi avem cel mai mare număr de decedați.”, afirmă Silviu Hurduzeu.

Șeful social-democraților cărășeni abordează problema și din punct de vedere economic, constatând că Guvernul Orban bâjbâie când vine vorba de soluții pentru viitor.

„Dincolo de aceste aspecte de natură medicală, soluțiile economice propuse de Guvern pentru perioada de după criză lipsesc cu desăvârșire. Cam toate statele au venit cu alocări financiare consistente. La noi, soluțiile economice pentru relansare, pe care le-am citit într-o analiză oficială, propuse de Guvernul Orban, se ridică la doar 2% din Produsul Intern Brut. Până și Bulgaria are mai mult, undeva la 17%, dar sunt state care au luat astfel de măsuri care se duc până la 30% din PIB. Din punctul meu de vedere problema cea mai mare pe care o vom avea în perioada următoare va fi criza economică pe care cu toții va trebui să o gestionăm.”, a ținut să precizeze președintele PSD Caraș-Severin.