Şi verzii lui Băleanu sunt de partea lui Torma?

Faptul că Viorica Dăncilă a obținut un scor zdrobitor la prezidențiale, în fața lui Klaus Iohannis, în orașul condus de Adrian Torma, nu s-a datorat bazinului natural de stânga, cum explica edilul, ci unui blat între liberali și social-democrați, atrăgea atenția liderul verzilor, Eugen Băleanu, cel care sublinia că primarul Torma stăpânește două partide: și PNL-ul, și PSD-ul. Cu toate acestea, mai nou, Adrian Torma a dat de înțeles că inclusiv oamenii lui Băleanu sunt alături de el și îi susțin inițiativele.

Șeful administrației publice locale de la Moldova Nouă, actualmente social-democrat, pare să aibă în continuare o relație strânsă cu liberalii, chiar după ce a fost dat afară din PNL, a tras atenția președintele Partidului Verde de la malul Dunării, iar singura modalitate de a-l înlătura pe Torma de la butoanele orașului, în viziunea lui Băleanu, s-ar rezuma la o alianță locală între verzi și liberali, cele două tabere urmând să susțină un singur candidat la alegerile locale, programate să aibă loc în doar câteva luni. Sigur, doar dacă fostul primar, Ion Chisăliță, va hotărî să candideze din nou pentru șefia orașului Moldova Nouă și dacă acesta va accepta pactul politic propus.

Referitor la controlul exercitat atât asupra actualilor săi colegi, cât și asupra consilierilor liberali, primarul Torma a comentat pentru expressdebanat.ro: „Parțial, domnul Băleanu are dreptate. Faptul că am fost în PNL, iar acum sunt în PSD, îmi dă o anumită relaționare cu oamenii. Dar ce vă pot spune este că cei mai fericiți de modul cum pun problema în Consiliul Local nu sunt doar cei din PNL, PSD sau Uniunea Sârbilor, sunt cei de la Partidul Verde care îmi validează și votează toate proiectele, iar acolo unde se abțin, săracii, recunosc că nu au primit acordul conducerii, nu că ar fi împotrivă. Pot să spun că e un Consiliu Local în marea majoritate dus la maximum pentru că modul cum se pune problema, cum se întocmesc proiectele e cel corect și validează toată lumea. Cum am spus, din păcate, sărăcii consilieri, consilierii domnului Băleanu, și ei sunt de partea mea”.

Totodată, șeful administrației publice locale de la malul Dunării nu înțelege de ce Băleanu face pe analistul politic, subliniind cine pe cine controlează, când, mai degrabă, ar putea veni în fața oamenilor cu niște propuneri, cu variante, în loc de dușmanii împotriva lui Torma: „Acum nu știu cum le vede, cum le citește, cum le-nvârte, dar mie mi se pare mai mult o chestiune de analist politic, nu de candidat serios la scaunul de primar. Tu nu poți să faci analiză de acest gen public, tu trebuie să vii cu niște propuneri, ale tale, cu niște variante și vă repet: orice e făcut cu ură și dușmănie, nu va funcționa. Se știe doar că trebuie să-l dăm pe Torma jos, dar nu avem argumente reale”.

Mai mult decât atât, social-democratul a ținut să precizeze că înțelegerea cu mai mulți consilieri reprezintă, de fapt, normalitatea și povestește mărturia pe care le-a făcut-o actualul ministru, Marcel Vela, pe vremea când acesta ocupa fotoliul de primar al Caransebeșului: „Faptul că primarul se înțelege bine cu mai mulți consilieri e o normalitate. Marcel Vela ne povestea nouă că a avut majoritate din prima zi până în ultima zi la Consiliul Local pentru că putea să discute cu toți consilierii. Nu e o tragedie. Nu trebuie să te opui doar de dragul de a te opune.”, a mai adăugat primarul orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma.