Şi, totuşi, se face ceva pentru cascada Bigăr!

Spectaculoasa cascadă Bigăr din Caraş-Severin, care a reuşit să devină faimoasă peste graniţele ţării, îşi menţine importanţa pe harta turistică a judeţului, însă lucrurile nu se opresc aici. Pentru a fi promovată şi mai mult, GEC Nera pune în practică un nou proiect.

După ce a fost promovată în sfârşit, în mediul internautic pe un site de turism trilingv, cascada Bigăr, întâlnită la Paralela 45, este inclusă într-un alt proiect de interes public. Sub genericul „Cascada Bigăr, promotor pentru creşterea gradului de acceptare al Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa la nivelul comunităţilor locale”, reprezentanţii Grupului  Ecologic de Colaborare Nera se gândesc ca, până în această toamnă, să dezvolte zona cărăşeană şi numărul de turişti. În acest sens, se vor realiza mini poteci tematice în zona rezervaţiei naturale Izvorul Bigăr, în continuarea potecii tematice de pe Valea Beiului realizată în anul 2013 care a fost finanţată prin acelaşi program.

CITESTE SI: CASCADA BIGĂR, ÎN TOPUL CELOR MAI FRUMOASE CASCADE DIN JURUL LUMII!

Tot în cadrul implementării acestui proiect se va comemora în 22 mai Ziua Internaţională a Biodiversităţii şi  vor fi realizate tabere junior ranger pe Valea Minişului, în apropiere de rezervaţia naturală Izvorul Bigăr”, a precizat Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice al GEC Nera.

Marea Hoinăreală, pregătită de lansare

Grupul Ecologic lansează zilele acestea şi tradiţionalul program de promovare a ecoturismului „Marea Hoinăreală 2014”. Astfel, până pe 29 aprilie, reprezentanţii GEC Nera şi ai Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa vor organiza diverse acţiuni în judeţ.

CITESTE SI: CEL MAI VIZITAT OBIECTIV ÎN 2013: CASCADA BIGĂR!

Vor fi prezentate informaţii detaliate despre ecoturism, ca modalitate de protecţie a mediului la Oraviţa, Sasca Montană şi pe trasee din interiorul Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Activitatea de informare va fi destinată voluntarilor de la liceele colaboratoare, şcolilor din zonă, care vor furniza participanţi la taberele junior ranger, primăriilor, grupurilor de turişti şi reprezentanţilor fundaţiei BUND– Ecologie şi Protejarea Mediului din Germania, care promovează de mai mulţi ani imaginea Parcului în această ţară şi în Europa”, a adăugat Doina Mărgineanu.

Proiectul de promovare a cascadei Bigăr, cea care a devenit dintr-o dată cea mai frumoasă de pe glob, este organizat în cadrul programului Spaţii Verzi – Arii Naturale Protejate.

Comments

  1. Petru Fuchs says:

    O frumoasa poveste….

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/