Cascada Bigăr, în topul celor mai frumoase cascade din jurul lumii!

Conform unui top realizat de publicația online The World Geography, cascada Bigăr din Caraș-Severin ocupă primul loc, detașându-se de celelalte prin unicitatea sa.

Chiar dacă la nivel național este cunoscută doar de cărășeni , spectaculoasa cascadă Bigăr a reușit să devină renumită în afara granițelor țării. Din cele opt cascade menționate în topul celor de la The World Geography, cascada cărășeană uimește prin spectacolul oferit de firele de apă ce se revarsă peste stânca acoperită de mușchi, ceea ce o face să urce pe primul loc al topului.

Cascada Bigăr este situată în Caraș-Severin, România și este una dintre cele mai frumoase din această țară, unică prin felul în care apa cade pe mușchi și se împarte în fâșii. Cascada se află exact la Paralela 45, unică și ea”, descriu cei de la The World Geography în topul cascadelor unice din jurul lumii.

În acest top, Bigăr depășește alte cascade la fel de unice și spectaculoase din SUA, Australia, Antarctica sau Mexic. Deși mai mică decât acestea ca lungime, cascada Bigăr a reușit să urce pe primul loc atât pentru frumusețea sa, cât și pentru locația unde este amplasată, ce îi conferă un plus.

Vezi aici topul celor de la The World Geography!

Foto theworldgeography.com

Comments

  1. frumos loc…atata tot ca nu e un top deci nu e pe locul 1…e unica, la fel ca si celelalte

  2. ESTE FOARTE FRUMOASA SI ESTE APA POTABILA CARE CURGE IN DEBIT FOARTE MARE ESTE CEA MAI LIMPEDE SI PURA APA POTABILA IAR DEASUPRA ESTE SI O PESTERA LA VREO SASE KILOMETRI SE AFLA LACUL MINIS FOARTE FRUMOS SI LA 3 KILOMETRI ESTE PASTRAVARIE DRUMUL A FOST SAPAT IN STANCA ESTE UN PEISAJ FOARTE FRUMOS.