Și reșițenii au ieșit din case…

Cuib de vise 1000x100

Eforturile Primăriei Reșița de a aduce un plus de confort și de frumusețe în aproape toate cartierele Reșiței sunt evidente. Lucrările de asfaltare, amenajări de trotuare și locuri de parcare din zona „Inelarului”, din Micro III, reabilitarea celor șase străzi din Lunca Pomostului ori asfaltarea străzilor sunt o dovadă în acest sens. Este de prisos să amintim de amplele lucrări de reabilitare a centrului civic, lucrări care vor da o nouă față municipiului reședință de județ. Dar… pentru cine?

Din păcate, strădaniile administrației locale nu își găsesc ecou în rândul celor care aleg să-și petreacă timpul liber în parcuri. Dintr-un impuls de neînțeles, aceștia, în special tinerii, nu păstrează curățenia și distrug ceea ce Primăria construiește pentru noi toți.

Așa cum este în cazul pergolei din Parcul Siderurgistului. Amenajată în această primăvară, cu mobilier urban adecvat unor astfel de construcții, aceasta a devenit un loc în care educația primită în cei șapte ani de acasă nu-și găsește locul. Mesele au început să fie „pictate” cu mesaje gen: „Suzy+Dani=Love”, părți din mobilier – să fie distruse, iar peste tot, coji de semințe, resturi de țigări, ambalaje de la sticksuri.

publicitate si promovare in ziar

„Investiția a costat Primăria aproape 30.000 de euro și, după cum vedeți, este dotată cu mese, băncuțe și coșuri pentru gunoi. În fiecare dimineață găsim ceea ce vedeți și dumneavoastră pentru că, din păcate, lipsește respectul pentru munca și preocupările altora de a crea un cadru plăcut petrecerii timpului liber. Am plantat pomi și arbuști, iar în curând vom avea și gazon, în timp ce la câțiva pași se vor da în folosință două terenuri de sport. În concluzie, nu este suficient să construim, ci și să păstrăm ce avem.”, ne-a mărturisit Dani Călin, directorul Direcției de Întreținere și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/