„Noaptea, ca hoții” a devenit un obicei pentru PNL!

explo 1000x200

Incompetența Guvernului Orban, unul de-a dreptul caraghios, depășindu-l deja pe cel condus de Viorica Dăncilă, e taxată încă o dată de deputatul Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România. Parlamentarul de Caraș-Severin privește cu îngrijorare spre vămile din vestul țării, transformate de deciziile aberante ale Ministerului Afacerilor Interne în adevărate bombe epidemiologice.

„Eu nu mă îndoiesc că foarte mulți dintre cei care au tranzitat vămile au trecut fără să mai fie testați. A fost un vid legislativ. Trebuie să o spunem pe șleau, un vid generat de incompetența Guvernului. Oare chiar nu au avut timp să pregătească acele trei zile până intra în funcțiune legea votată în Parlament?! Nici aceea nu este perfectă, dar, totuși, este o lege la care s-a ajuns în urma unei dezbateri și, sigur, toate mințile acelea, 465 de capete din Parlament, sunt convins că fac mai mult decât cele 15 din Guvernul Orban. De aceea e trist că a trebuit să dea o Ordonanță de Urgență la miezul nopții. Ei, cei care țipau forte tare la PSD că da Ordonanțe „noaptea, ca hoții”, văd că au făcut un un obicei din asta. Să nu uităm nici cele 25 de ordonanțe pe care le-a dat Guvernul Orban înainte de moțiunea de cenzură și nici această ultimă ordonanță, pe care a dat-o la ora 12 fără un sfert, cerându-le oamenilor să o aplice din secunda doi sau cu noaptea-n cap, o ordonanță despre care le fusese atrasă atenția de către toată lumea și chiar de către Curtea Constituțională că este profund neconstituțională”, a reacționat Ion Mocioalcă după bâlbele scandaloase ale Guvernului PNL.

Deputatul cărășean spune că, în aceste condiții, de haos legislativ, îi înțelege perfect pe cei care, poate, au exagerat în zilele de după încheierea stării de urgență. Mocioalcă a dat și exemplul plajelor din Grecia, care s-au umplut pur și simplu, dar are și cifre exacte despre românii care s-au călcat în picioare la granița cu Ungaria, revenind în țară. „Din păcate, trebuie să scot din nou în evidență incompetența Guvernului. Acești oameni care vin acum din diaspora chiar pot aduce virusul, numai că nu e vina lor pentru ce s-a întâmplat la Nădlac, ci a celor care au obligat zeci de mii de oameni să se înghesuie pe câțiva zeci de metri pătrați, așteptând ore întregi și riscând să se infecteze unii pe alții”, a mai spus parlamentarul Pro România.