Anchetarea „Operaţiunii Sparanghelul” nu este pe placul PNL: „PSD încearcă din răsputeri să ajungă în lumina reflectoarelor”

PNL s-a opus anchetării „Operaţiunii Sparanghelul”, mai exact a modului în care oamenii au plecat în plină pandemie în Germania, la muncă. PSD, Pro România, ALDE şi UDMR au cerut înfiinţarea unei comisii comune de anchetă în acest sens.

În legătură cu această comisie, PNL, prin vocea deputatului de Timiş Ben Oni Ardelean, susţine că este doar o modalitate a PSD de a creşte în sondaje şi de a obţine credibilitate.

„Grija PSD-ului este de a creşte în sondaje. Nu este o formulă în care pot juca ceva, pentru că nu au ce joc să facă, decât să ameninţe că mai bagă o moţiune, decât să spună că mai fac o comisie, decât să speculeze pe ici, pe colo nişte chestiuni şi să creeze fake news-uri. Toate chestiunile acestea nu fac decât să-i decridibilizeze în continuare, dar au dreptul să joace aşa cum doresc. PSD încearcă din răsputeri să ajungă în lumina reflectoarelor.”, a precizat Ben Oni Ardelean, deputat PSD de Timiş.

În acelaşi timp, deputatul consideră că statul trebuie să joace un rol mult mai protectiv pentru cetăţenii români, chiar şi atunci când aceştia semnează un contract individual de muncă în interiorul UE. Trebuie creat acel resort, acel mecanism pe care din păcate nu îl avem astăzi, în aşa fel încât fiecare cetăţean al României trebuie să beneficieze de protecţia şi de susţinerea statului român în demersurile pe care le face în afara României. Ardelean recunoaşte însă că statul român nu este capabil să ofere locuri de muncă cetăţenilor şi consideră că aceasta este deficienţa care trebuie corectată.

„Aceşti români plecau anual acolo, doar că nu au fost observaţi la modul în care au fost observaţi anul acesta, pentru că zborurile erau toate suspendate. Dar aceşti oameni plecau anual. Este o durere pentru statul român că nu poate să ofere suficiente şanse oamenilor să muncească în România. Este o deficienţă care trebuie corectată.”, a mai spus Ben Oni Ardelean.