Și de ninge, și de plouă! Uzinele de apă ale Lugojului, pregătite pentru sezonul rece

Societatea de distribuție a apei, Meridian 22, a anunțat că a luat măsuri pentru asigurarea funcționării în bune condiții a celor trei uzine de apă ale Lugojului pe perioada sezonului rece.

Toate cele 29 de instalații de foraj și pompele de presiune sunt funcționale și au trecut fără probleme revizia efectuată în aceste zile.

„S-au executat lucrări specifice de întreținere la echipamentele tehnice și asigurarea acestora în bune condiții pe perioada iernii. S-au igienizat și dezinfectat toate capacitățile de captare și pompare, precum și punctul de captare de la Uzina nr. 2”, a transmis conducerea Meridian 22. Singurele probleme în alimentarea cu apă a municipiului vizează rețelele îmbătrânite, ce se fisurează frecvent, motiv pentru care angajații Meridian 22 sunt nevoiți să intervină pentru reparațiile avarilor de două-trei în fiecare zi.

Tot societatea lugojeană se ocupă și de curățirea canalizării, vizate fiind gurile stradale pentru colectarea apelor rezultate în urma precipitațiilor. Lucrările sunt executate conform graficului anual de întreținere, în care sunt programate două acțiuni de curățare a gheigherelor pentru apa de ploaie, una primăvara și una toamna. În tot orașul sunt aproximativ 1.300 de guri de scurgere pluvială. Lucrătorii îndepărtează depunerile de nisip și pământ și deblochează gurile de canal, acolo unde sunt probleme. Lucrările vor mai continua și în zilele următoare.