Mai bogați în acest an? Doar 26 de lugojeni au depus cereri pentru subvenția la încălzire

Numărul solicitărilor depuse la Direcția de Asistență Socială Comunitară, din cadrul Primăriei Lugoj, pentru subvenții la încălzire a scăzut considerabil în ultimii ani, de la aproape 200 în 2013 la mai puțin de 30 în acest an.

„Vina” o poartă mărirea venitului minim garantat, care acum este stabilit la un plafon sub 615 lei pe membru de familie, motiv pentru care tot mai puțini lugojeni apelează la ajutorul statului pentru a-și încălzi locuințele.

Comparativ cu anul 2017, cererile primite la sediul Primăriei s-au înjumătățit, iar față de acum doi ani sunt cu peste 70% mai mici. În prezent numai 11 lugojeni, care folosesc sistemele de încălzire cu lemne, au nevoie de sprijin, alte trei dosare au fost depuse pentru subvenționarea sistemelor de încălzire cu energie electrică și 12 solicitări sunt pentru locuințele racordate la gaze naturale. Pentru lemne se acordă un ajutor între 16 și 54 lei pe lună, pentru energie electrică între 48 și 240 lei pe lună, iar pentru gaze naturale între 20 și 262 de lei pe lună. Banii se ridică o singură dată pentru toată perioada sezonului rece, respectiv între 1 noiembrie și 31 martie, de la casieria Direcției de Asistență Socială Comunitară, situată la parterul Primăriei Lugoj, la o dată care va fi anunțată din timp, după cum s-a procedat în ultimii ani, cel mai probabil în luna decembrie.

În situația în care consumatorii vulnerabili îndeplinesc condiţiile de acordare pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective şi începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data prevăzută mai sus. Dosarele se pot depune în continuare la sediul DASC Lugoj, de luni până vineri, între orele 9-15, camera 13.