Comoditatea costă! Taximetriștii lugojeni vor să mărească tarifele

Taximetriștii lugojeni au depus o solicitare la Primăria Lugoj prin care cer autorităților locale aprobarea creșterii tarifului maximal pe raza municipiului. Modificările de tarife se pot face doar prin decizia Consiliului Local, care poate aproba sau nu schimbarea regulamentului de transport, care este comun și pentru cel în regim de taxi și cel cu autobuzele.

Șoferii de taxi susțin că de aproape un deceniu nu au mai primit aprobare pentru majorarea prețurilor, în ciuda creșterii cuantumului aferent autorizației de funcționare și a cheltuielilor cu întreținerea mașinilor.

„Demersul a fost inițiat de către unul dintre deținătorii unei firme de taxi din municipiu, care a primit acordul tuturor prestatorilor acestui serviciu din municipiu. Solicitarea încă nu a fost dezbătută în Consiliul Local Lugoj. De opt sau nouă ani nu ni s-a aprobat creșterea tarifului maximal, care în prezent este de 2,55 lei, dar în schimb Primăria Lugoj a mărit redevența anuală percepută pentru autorizare, de la 170 de lei la 280 de lei, pentru o mașină. În țară, prețul maximal este undeva la 3,50 lei”, a explicat Mihai Anghel, consilier local și deținătorul unei firme de taxiuri.

La Lugoj, deși taximetriști au solicitat suma maximă de 3,5 lei pe kilometru, administrația locală nu a aprobat decât un maxim de 3,4 lei. Regulamentul va fi discutat în ședința de consiliu programată astăzi, la ora 14.00, în sala de Consiliu a Primăriei Lugoj.

Până în prezent, pe raza Lugojului au fost eliberate 130 de autorizații de taxi. De la 1 iulie 2018 a intrat în vigoare o hotărâre a autorităților locale prin care toate taxiurile din municipiu trebuie să fie vopsite în alb.