Armașu a turnat trei straturi de asfalt ca-n palmă pe drumul spre Șură! „Am pierdut bani, dar Nelu a spus: «Hai, frate, să-l facem!»”

Drumul spre Lacul Secu arată mai bine ca niciodată după ce constructorul, omul de afaceri Valentin Armașu, a fost convins de primarul Nelu Popa că are doar intenții bune pentru Reșița!

Firma lui Armașu a câștigat contractul pentru reabilitarea și modernizarea drumului spre Secu pe vremea primarului Stepanescu și tot atunci s-a apucat de treabă. În scurt timp lucrurile s-au complicat. Le-a descurcat actualul primar, Nelu Popa, astfel că astăzi se poate circula în condiții excelente spre zona de agrement. Pe asfalt nou, de calitate, turnat pe un drum accesorizat cu rigole, parapeți și semnalizare pe timp de noapte, cu parcări și marcaje corespunzătoare! Aproape de necrezut ținând cont de calvarul de ani întregi care a fost acest drum. „De două ori am vrut să mă retrag de pe drumul ăsta. Singurul om, nu vreau să îl laud pe Nelu Popa, care m-a convins, el a fost. Am început în 2015, acum e gata. Am ofertat la 900 de lei bitumul, la 10 km de asfalt, acum e 2.400! Pe lucrarea asta poate am pierdut bani, dar Nelu a venit și a spus: «Hai, frate, să-l facem!» Avem nevoie de lucrul ăsta pozitiv că noi, în rest, numai să băgăm șopârle știm. Asta e problema noastră! Suntem buni numai să băgăm șopârle. Drumul de Văliug a costat, cred, undeva la 140-150 de miliarde. Drumul ăsta a costat 50 și ceva și este gata. De investiția asta chiar sunt mândru, eu cred că este o investiție frumoasă!”, a declarat omul de afaceri Valentin Armașu.

Primarul Nelu Popa e și el foarte încântat de felul în care se prezintă drumul până la Șură. „Drumul a ieșit bine, a ieșit excepțional, eu sunt foarte mulțumit de el și cred că reșițenii trebuie să știe de drumul ăsta, trebuie să știe că poate să vină din nou la Secu pentru că în ultimii 20 de ani drumul ăsta a fost impracticabil aproape și toată lumea s-a ferit să vină spre lac. Eu sper ca din vara următoare să putem să punem și o cursă de autobuz aici periodică, în special în weekend, să poată să vină lumea sus la lac”, a afirmat edilul-șef.

Armașu a ținut să sublinieze că s-a bucurat de un sprijin real din partea primarului, a dirigintelui de șantier, precum și din partea altor funcționari din Primărie, care au stat mai mult în teren, decât prin birouri, așa cum se întâmpla în mandatele anterioare. „De asta se și întârzie multe lucruri și nu se fac multe lucruri. Nu poți să semnezi un contract, dai lucrarea constructorului și nu te mai interesează, e totul acolo, să se ocupe constructorul. Dacă apar pe șantier probleme, trebuie să vii și să iei decizii rapide. Adică noi am făcut dispoziții de șantier, s-a discutat cu dirigintele de șantier, cu proiectantul, cu profesorul Bota de la Timișoara am avut o legătură foarte bună, am avut un triunghi în care tot timpul am ținut legătura”, a mai spus primarul Nelu Popa.