MEGA SHOW. Trupe internaționale în Poiana Golului, la Zilele Reșiței 2019!

Trupe internaționale și 20.000 de oameni. Așa vor arăta Zilele Reșiței anul viitor. Primul pas a fost făcut chiar astăzi.

Zilele Reșiței 2019 sau Custom Reșița, așa cum se numește evenimentul începând din acest an, se anunță unul cu expunere internațională, susține primarul Ioan Popa. Și asta pentru că sunt discuții avansate cu 4 trupe de renume mondial care să vină să concerteze la Reșița în perioada 5-7 iulie 2019. „Suma totală solicitată de acestea este de 430.000 de euro, condiția de participare fiind semnarea unor contracte ferme până la sfârșitul anului și plata unor avansuri în sumă totală de 150.000 de euro”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, votat astăzi de consilierii locali.

Suma integrală ar urma să fie plătită de Piețe Reșița SRL, care va accesa o linie de credit în acest sens. Societatea ar urma să își recupereze banii din vânzarea de bilete, din închirierea de locuri/standuri de alimentație publică și din sponsorizări. Cu mici rezerve din partea social-democraților, aleșii locali și-au dat în cele din urmă acordul ca Piețe Reșița SRL să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 700.000 de lei în acest scop.

„Facem petrecere pe datorii?”, a fost întrebarea adresată în primă fază de liderul Grupului PSD, Mirel Sabo. „Nu, avem un plan de afaceri foarte bine pus la punct. Mizăm pe 20.000 de oameni în Poiana Golului, dar planul e făcut pe 10.000. Anul acesta am avut 6.000 de oameni la Zdob și Zdub. Și de data asta aducem 4 capete de afiș foarte importante. Trebuie să dăm un avans. În ianuarie vom da drumul la bilete pe Bilete.ro. Estimarea noastră onestă este că nu doar ne vom scoate banii din bilete, ci vom avea și un câștig în plus”, a explicat primarul Nelu Popa.

„Și dacă în zilele respective plouă?”, a mai fost scenariul înaintat de pesediști, prin vocea lui Mirel Sabo. „Și la Electric Castle plouă și oamenii n-au nicio problemă. Se vând cizmele teribil acolo”, a fost replica primarului. Acesta a explicat și de ce acest proiect de hotărâre a fost pus pe lista de urgențe a ședinței ordinare. „15 decembrie este data limită la care noi trebuie să angajăm acest avans, altfel nu putem să garantăm cele 4 trupe. Ne-au venit drafturile de contract deja și cineva trebuie să angajeze suma asta ca să fim siguri că îi vom avea aici. Eu zic să nu vă faceți griji pentru că va fi primul eveniment dintr-o listă lungă de evenimente de succes”, a dat asigurări primarul Popa.

Faptul că în Poiana Golului intrarea la aceste concerte se va face prin achiziționarea de bilete, asta nu înseamnă că nu vor exista în oraș și activități cu acces gratuit. „Evident că vom avea ca și anul trecut în oraș diverse activități și acțiuni în Parcul Cărășana, în Parcul Tricolorului, în Centrul Civic care vor fi cu titlu gratuit, dar vom avea și două seri de evenimente în care se va merge pe bază de bilet, pe bază de abonament. Vom securiza zona. Cu siguranță vor veni oameni și din afara Reșiței. Dacă mă întrebați pe mine, reșițenii la care mă aștept să participe vor fi în număr de 4.000-5.000, restul vor veni din afara orașului. S-ar putea, pentru numele pe care le avem, oameni să vină și din Serbia și din Ungaria”, a mai spus Nelu Popa.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite numele trupelor care vor concerta în iulie anul viitor la Reșița. Cert este că Poiana Golului va vibra pe ritmuri de muzică rock.