Dacă ar mai trăi, Caragiale ar găsi inspirația pentru opera sa satirică în ședințele aleşilor locali din Caransebeș

Circ în Consiliul Local Caransebeș în preajma Centenarului Marii Uniri, chiar dacă aleșii locali declarau cu câteva ore înaintea şedinţei de azi, la un alt eveniment, că măcar în aceste zile trebuie să uite de politică și să nu fie dezbinați… În cauză, primarul liberal Felix Borcean și consilierul PSD Florin Bogdea.

Problema lui Bogdea a început încă de la deschiderea ședinței de lucru, pentru că la citirea procesului-verbal al ședinței trecute, care a fost supus spre aprobare acum, nu și-a regăsit replicile avute pe un proiect de hotărâre într-o discuție avută cu consilierul liberal Filip Strejariu. Consilierul social-democrat a propus prin amendament ca să fie introdusă discuția sa în procesul-verbal și a supus spre aprobare procesul-verbal cu amendamentul respectiv. Însă, în primă fază, cum liberalii au votat împotrivă, procesul-verbal nu a trecut cu amendament, urmând a fi supus chiar de Bogdea ca președinte de ședință procesul-verbal în forma inițială, moment în care Florin Bogdea a răbufnit:

„Cum adică, am vorbit sau nu am vorbit cu dl. Strejariu la ședința trecută? Şi dacă am vorbit, de ce nu apar menționat în procesul-verbal? Nu înțeleg! Nu ați auzit când l-am interpelat pe dl Strejariu? Nu mai înțeleg nimic!”, a spus Bogdea.

Acestuia i s-a explicat de juristul primăriei Ana Bratu că legea nu mai permite un nou vot, deci procesul-verbal, dacă a fost respins, nu se va mai menționa în această formă. Mâniat peste măsură, Florin Bogdea a spus că nu înțelege situația și ar trebui să fie explicată de un jurist.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

După lungi discuții în care consilierii locali social-democrați au menționat este neneconceput ca cel care face minuta ședinței să treacă doar ce dorește și să mai fie și aprobată de Consiliul Local, la întrebarea lui Bogdea, consilierul liberal Toma Tămășilă recunoaște că el a fost pentru aprobarea procesului-verbal cu amendamentul lui Bogdea, și astfel s-a întrunit majoritatea votului pentru, consilierii locali depășind momentul penibil în care nici nu începuse ședința și s-au și împotmolit.

Întrebat în conferința de presă ce concluzie ar trage la finalul ședinței de Consiliu Local, primarul Felix Borcean a declarat: „Ne-am aflat astăzi într-o situație în care de altfel se află întreaga țară, de dezbinare. Şi mă gândesc că astăzi, chiar la una dintre festivitățile la care am participat alături de Florin Bogdea, el în calitate de director al Liceului Dacia, le spuneam celor de față că mă bucuram că suntem acolo alături de reprezentanți ai comunității ortodoxe și catolice, profesori, elevi și puteam să stăm la aceeași masă. Iată că, totuși, şi o zi cu caracter festiv, cu două zile înainte de Centenar, s-a transformat într-una dintre cele mai urâte, prostești manifestări pe care putea să o nască o astfel de ședință! Puteam să dăm o altă notă unui astfel de moment”.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/