Şi copiii din Moldova Nouă au Făşancul lor: „Fășancul teen spirit”

po 1000x100px (3)

Mult așteptatul carnaval al măștilor de la malul Dunării nu va fi destinat doar adulților. Primii care vor avea ocazia să deschidă larg porțile anotimpului care insistă să-și intre în drepturi vor fi micuții din Moldova Nouă prin intermediul acțiunii: „Fășancul teen spirit”.

Copiii din urbea de la Dunăre mai au foarte puțin timp la dispoziție până când, îmbrăcați în costume care mai de care mai haioase sau viu colorate, vor defila pe platoul din fața Casei de Cultură, spre admirația trecătorilor, cu scopul de a crea atmosfera perfectă pentru întâmpinarea primăverii, dar mai ales pentru a duce mai departe un obicei vechi de sute de ani: Fășancul.

„Nu ne dorim nici ca anul acesta să ratăm organizarea unui eveniment special pentru copii cu prilejul Fășancului. Din acest motiv ne dorim ca totul să fie «mai mult decât tradițional», astfel să putem contribui la seria de amintiri pe care o realizăm, împreună, pentru comunitate. Așteptăm, așadar, cât mai multe măști tradiționale sau nu, măști aparținând supereroilor sau nu, măști ale personajelor inedite și pline de viață, care să se facă ușor remarcate și apreciate de cei din jur.”, transmite directorul instituției culturale, Dorin Tismănariu.

1000x200 dacus 02

Încurajați și însoțiți de părinți sau bunici, micuții sunt așteptați vineri, 28 februarie, începând cu ora 14.00, să formeze un alai mare în zona centrală a Boșneagului, dând astfel startul petrecerii dedicate Fășancului, o petrecere de la care surprizele vor fi nelipsite.

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px