Continuă cercetările în cazul mercurului misterios de la Moldova Nouă

Poliția orașului Moldova Nouă, un echipaj al Secției de Pompieri Moldova Nouă, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și cei ai Direcției de Sănătate Publică, precum și echipajul de protecție biologică, chimică și radiații nucleare din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, cu toții s-au deplasat de urgență, ieri, 25 februarie, în zona blocului 27 din orașul de la malul Dunării, după ce, un apel la un 112, anunța o posibilă cantitate de mercur la una din scările edificiului.

Alerta a pus pe jar autoritățile, în jurul orei 17.00, pompierii ajunşi la fața locului împrejmuind imediat zona (bl. 27, sc. 3) până la venirea echipei CBRN Reșița pentru ridicarea probelor în vederea confirmării/infirmării bănuielilor.

Din primele informații se pare că substanța misterioasă s-ar fi scurs de la uscătoria blocului, aflată la etajul superior, până la parterul edificiului, pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați.

1000x100 resita 02

În urma verificărilor polițiștilor s-a stabilit că, la data de 15 februarie, un tânăr din Moldova Nouă, în vârstă de 21 de ani, ar fi vărsat, din greșeală, o sticlă din plastic de aproximativ 700 ml, în care se afla o substanță necunoscută.

Drept urmare, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice și se continuă cercetările.

Echipa CBRN din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița se află și astăzi la Moldova Nouă pentru operațiunea de ridicare a substanței și curățarea locului.

De asemenea, dacă rezultatul va demonstra că, într-adevăr, cantitatea de substanță scursă se referă la mercur, există posibilitatea ca toți locatarii blocului să fie nevoiți să meargă la spital pentru investigații, substanța fiind extrem de periculoasă pentru organismul uman.